Pulled pork i stekeovn, Coleslaw

Pulled Pork


Du trenger et stort stykke svinenakke eller bog. Fjern fett og sener. Lag rub, og gni inn i kjøttet.


Rub:
50 g brunt sukker
50 g mild paprika
2 ss nykvernet pepper
2 ss godt salt, f.eks. Maldon
1 ss kajennepepper
2 ts sennepspulver


Pakk kjøttet inn i en stekepose, og legg i kjøleskapet over natten.

Ta kjøttet ut av kjøleskapet en times tid før du skal steke det, slik at det får romtemperatur.


Før du steker kjøttet, rører du sammen litt eplesidereddik og vann, ca. halvparten av hver, og smaktil med litt sukker. Hell over kjøttet, og slik at det kommer opp cirka en centimeter langs sidene i pannen.


Stek på 160 grader i cirka seks timer, eller 100 grader i cirka åtte timer.


Når du kan dra kjøttet fra hverandre med 2 gafler, og steketermometeret viser 86 grader, er det ferdig.


Coleslaw

300 g sommerkål eller vanlig kål
1 stk gulrot
1 stk grønt, syrlig eple
2 ss finhakkede sylteagurk
0.5 dl majones
0.5 dl crème fraîche
1 ss sitronsaft
1 ss sukker
1 ss HP-saus
Salt og pepper


Skrell grønnsakene og finsnitt kålen. Gulrot og eple rives på rivjern
Bland majones sammen med creme fraiche, sitronsaft, sukker, HP-sauce, finhakkede sylteagurker, salt og pepper.
Ha sausen i de finsnittede grønnsakene og bland godt.

Server pulled pork i hamburgerbrød sammen med coleslaw.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Verdens beste brød (ligner på Andreas Viestad sitt jerngrytebrød)

Bacalao alà Hellstrøm

Hellstrøms Entrecôte med Hovmestersmør