Jambalaya
Ingredienser:
150 g bacon i biter. Bruk som alltid bacon av god kvalitet, tørrsaltet)
250 g krydderpølse, f. eks. chorizo eller bratwürst i biter
500 g kyllingkjøtt i biter, f. eks. lår eller bryst
1 kepaløk, grovhakket
3 fedd hvitløk, finhakket
1/2-1 rød chili, finhakket
1 grønn paprika i biter
1 rød paprika i biter
1 gul paprika i biter
2 ts paprikapulver
1 knivsodd chilipulver
1 ss finhakket frisk timian
1 boks hermetiske tomater (gjerne Mutti)
2 ss tomatpurè
3-4 dl kyllingkraft
250 g risottoris
salt og pepper
150 g pillede reker
150 g bacon i biter
Slik gjør du det:
Slik gjør du det:
Stek baconet i en stekepanne et par minutter og tilsett pølsebitene. La det surre til pølsene tar litt farge. Ta dem ut av pannen. Stek kyllingen på samme måte, til den tar litt farge. Ta pannen av platen.
Ha kepaløk i en stor gryte og la den steke forsiktig i litt olje til den er blank. Tilsett hvitløk og chili og la det surre med, og tilsett deretter tomatpure, paprika, ris, paprikapulver og chilipulver. La det surre et par minutter og tilsett hermetiske tomater, kyllingkraft og timian. Kok opp, og ha oppi bacon, pølse- og kyllingbitene. Sett på lokk og la det trekke på lav temperatur til risen er ferdig, ca 25-30 minutter.
Smak til med salt, pepper og sitronsaft, og eventuelt mer paprikapulver eller chilipulver, om nødvendig.
Fordel rekene over retten, pynt gjerne med frisk timian og sitronbåter, og server umiddelbart med godt brød som tilbehør, gjerne focaccia!
Kommentarer
Legg inn en kommentar