Jambalaya

Ingredienser:

150 g bacon i biter. Bruk som alltid bacon av god kvalitet, tørrsaltet)
250 g krydderpølse, f. eks. chorizo eller bratwürst i biter
500 g kyllingkjøtt i biter, f. eks. lår eller bryst
1 kepaløk, grovhakket
3 fedd hvitløk, finhakket
1/2-1 rød chili, finhakket
1 grønn paprika i biter
1 rød paprika i biter
1 gul paprika i biter
2 ts paprikapulver
1 knivsodd chilipulver
1 ss finhakket frisk timian
1 boks hermetiske tomater (gjerne Mutti)
2 ss tomatpurè
3-4 dl kyllingkraft
250 g risottoris
salt og pepper
150 g pillede reker
150 g bacon i biter

Slik gjør du det:

Stek baconet i en stekepanne et par minutter og tilsett pølsebitene. La det surre til pølsene tar litt farge. Ta dem ut av pannen. Stek kyllingen på samme måte, til den tar litt farge. Ta pannen av platen.
Ha kepaløk i en stor gryte og la den steke forsiktig i litt olje til den er blank. Tilsett hvitløk og chili og la det surre med, og tilsett deretter tomatpure, paprika, ris, paprikapulver og  chilipulver. La det surre et par minutter og tilsett hermetiske tomater, kyllingkraft og timian. Kok opp, og ha oppi bacon, pølse- og kyllingbitene. Sett på lokk og la det trekke på lav temperatur til risen er ferdig, ca 25-30 minutter.

Smak til med salt, pepper og sitronsaft, og eventuelt mer paprikapulver eller chilipulver, om nødvendig.
Fordel rekene over retten, pynt gjerne med frisk timian og sitronbåter, og server umiddelbart med godt brød som tilbehør, gjerne focaccia!



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Verdens beste brød (ligner på Andreas Viestad sitt jerngrytebrød)

Bacalao alà Hellstrøm

Hellstrøms Entrecôte med Hovmestersmør