Focaccia

Ingredienser dag 1:
6 dl hvetemel
20 g fersk gjær
2,4 dl lunket vann

Bland gjær og hvetemel, rør inn vann. Jobb deigen glatt, ca. 3-5 minutter.
Skrap sidene på bollen rene for deig, dekk med plastfolie og sett til heving i 30 min. i romtemperatur.
Sett i kjøleskap natten over.

Ingredienser dag 2:
1 dl lunket vann
20 g fersk gjær
5 dl lunket vann
4 ss god olivenolje
5 ss salt
3 ss melk
1,5 - l hvetemel

1 dl god olivenolje

Ta ut deigen av kjøleskapet 45 minutter før baking.
Bland lunket vann og gjær i en bolle. La stå i 5 minutter.Tilsett deigen fra i går, samt resten av vannet. Bland godt. Bland inn olje, salt og melk. Rør inn melet i 3 omganger, deigen skal være myk og klebrig.

Kna deigen på en melet benk til deigen setter seg, skal være litt klebrig. Legg over i en bolle, dekk til med folie. La heve til dobbel størrelse.

Slå deigen sammen, tilsett 2-3 ss olivenolje i en bolle, legg i deigen, og snu på dn til hele deigen er dkket med olje. Dekk til med plast, la heve til dobbel størrelse. Slå ned en gang til og hev enda en gang til dobbel størrelse. Bre deigen utover en langpanne eller flat form.

La heve ca. 30 minutter og sett pånederste rille i forvarmet ovn 220 grader. Stek i 25 minutter, reduser til 150 grader og stek i 15 minutter til. Ha gjerne en form i bunnen av ovnen med litt vann i starten av steketiden for å få sprø skorpe.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Verdens beste brød (ligner på Andreas Viestad sitt jerngrytebrød)

Bacalao alà Hellstrøm

Hellstrøms Entrecôte med Hovmestersmør