Bacalao alà Hellstrøm
Denne flotte oppskriften fant jeg i Eivind Hellstrøms bok; Bagateller.
Ingredienser:
500 g klippfisk uten skinn og uten ben
2 gule paprika
2 røde paprika
2 løk
2 fennikel
6-8 fedd hvitløk
10-12 små kokefaste poteter (f.eks mandel)
1,5 dl olivenolje
kajennepepper
1 potte frisk basilikum
salt
pepper
Vann ut fisken2 døgn i forkant.
Skrell fenniklene og skjær i biter. Rens løk i skjær i skiver.
Fyll en kjele med vann, legg fennikel i og kok opp.
Slå av vannet. Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver. Kok potetene.
Legg paprikaene under grillen i stekeovnen og grill til de er brent og du lett kan ta av skinnet. Fjern kjernene. Del dem
Ha oljen i en jerngryte sammen med knuste hvitløksfedd, og la koke svkt i oljen i noen minutter. Tilsett deretter fenikel, løk og poteterm og legg på lokk. La dette syde i 20 minutter. Tilsett paprikaene, og kok videre under lokk til alle elemente er bløte, ca 20 minutter. Del fisken i passende skiver og la den koke med i jerngryten i ytterligere 20 minutter.
Etter totalt 1 times koketid i lag på lag i jerngryte, blandes alt forsiktig sammen med en liten hullsleiv. Smak til med salt, kajennepepper og frisk basilikum. Bland reker inn i bacalaoen uten å koke dem. Server alt på brennende var,e tallerkener. Ha en ekstra stråle med gyllen olivenolje på bacalaoen ved servering.
Fra boken Enkelt & Perfekt - Bagateller for alle.
Eivind Hellstrøm
Pantagruel Forlag AS, 2002.
Ingredienser:
500 g klippfisk uten skinn og uten ben
2 gule paprika
2 røde paprika
2 løk
2 fennikel
6-8 fedd hvitløk
10-12 små kokefaste poteter (f.eks mandel)
1,5 dl olivenolje
kajennepepper
1 potte frisk basilikum
salt
pepper
Vann ut fisken2 døgn i forkant.
Skrell fenniklene og skjær i biter. Rens løk i skjær i skiver.
Fyll en kjele med vann, legg fennikel i og kok opp.
Slå av vannet. Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver. Kok potetene.
Legg paprikaene under grillen i stekeovnen og grill til de er brent og du lett kan ta av skinnet. Fjern kjernene. Del dem
Ha oljen i en jerngryte sammen med knuste hvitløksfedd, og la koke svkt i oljen i noen minutter. Tilsett deretter fenikel, løk og poteterm og legg på lokk. La dette syde i 20 minutter. Tilsett paprikaene, og kok videre under lokk til alle elemente er bløte, ca 20 minutter. Del fisken i passende skiver og la den koke med i jerngryten i ytterligere 20 minutter.
Etter totalt 1 times koketid i lag på lag i jerngryte, blandes alt forsiktig sammen med en liten hullsleiv. Smak til med salt, kajennepepper og frisk basilikum. Bland reker inn i bacalaoen uten å koke dem. Server alt på brennende var,e tallerkener. Ha en ekstra stråle med gyllen olivenolje på bacalaoen ved servering.
Fra boken Enkelt & Perfekt - Bagateller for alle.
Eivind Hellstrøm
Pantagruel Forlag AS, 2002.
Kommentarer
Legg inn en kommentar