Fransk lammegryte som varmer en kald høstkveld
En veldig enkel, men meget velsmakende lammegryte!
Ingredienser:
1 kg grytekjøtt av lam med bein. Selv bruker jeg ofte et lammelår, og lager dobbel porsjon og fryser ned.
3 ss olje til steking
10 sjalottløk
2 hvitløksfedd, finhakket
2 dl rødvin
1 boks hermetiske tomater
1 boks hermetiske tomatbønner
2 gulrøtter
1 ts salt
1⁄2 ts pepper
1 ss fersk hakket timian eller1 ts tørket timian
1⁄2 l vann
1 stk laurbærblad
1 ts brunt sukker
Stek kjøttet, sjalottløk (hele) og finhakket hvitløk til kjøttet har fått farge i en gryte, og ha i rødvinen.
Tilsett tomater og gulrøtter. Krydre med salt, pepper, laurbær og timian. Ha i vann og la det småkoke i ca. 1 1/2 time.
Tilsett tomatbønner. Pass på at det blir varmet opp.
Server med ferskt brød, ovnstekte poteter eller kokt ris.
Kommentarer
Legg inn en kommentar