Fransk lammegryte som varmer en kald høstkveld

En veldig enkel, men meget velsmakende lammegryte!
Ingredienser:
1 kg grytekjøtt av lam med bein. Selv bruker jeg ofte et lammelår, og lager dobbel porsjon og fryser ned.
3 ss olje til steking
10 sjalottløk
2 hvitløksfedd, finhakket
2 dl rødvin
1 boks hermetiske tomater
1 boks hermetiske tomatbønner
2 gulrøtter
1 ts salt
12 ts pepper
1 ss fersk hakket timian eller1 ts tørket timian
12 l vann
1 stk laurbærblad

1 ts brunt sukker

Stek kjøttet, sjalottløk (hele) og finhakket hvitløk til kjøttet har fått farge i en gryte, og ha i rødvinen.
Tilsett tomater og gulrøtter. Krydre med salt, pepper, laurbær og timian. Ha i vann og la det småkoke i ca. 1 1/2 time.
Tilsett tomatbønner. Pass på at det blir varmet opp.
Server med ferskt brød, ovnstekte poteter eller kokt ris.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Verdens beste brød (ligner på Andreas Viestad sitt jerngrytebrød)

Bacalao alà Hellstrøm

Hellstrøms Entrecôte med Hovmestersmør