Kyllingsuppe
2 kyllinger (ukrydrete)
1 løk
1 hel uskrelt hvitløk
1/2 purre
2 ts koriander
frisk timian
1 dl tørr sherry
4 laurbærblad
2 gulrøtter
1 bunt frisk asparges
1 stilk selleri
ca 2 l vann
Brun kyllingene i ovnen med 1 løk, hvitløk, purre, timian, 1 laurbærblad og 2 ts koriander.
Ha alt i en kjele og tilsett vannet og kok opp Skum av.Tilsett 1 ts salt og la småkoke i minst 1 time.
Fjern ingrediensene og sil kraften.
Del opp yllingkjøttet i strimler. Kok opp kraften med herryen, Tilsett laurbærblad og godt med frisk timian. Småkok i 10 min,
Fjern urtene. Skjær gulrøttene i strimler og aspargesen og stangsellerien i biter, Ha i grønnsakene og kjøttet, gi det et kort oppkok.
Smak til med salt og pepper.
Server.
1 løk
1 hel uskrelt hvitløk
1/2 purre
2 ts koriander
frisk timian
1 dl tørr sherry
4 laurbærblad
2 gulrøtter
1 bunt frisk asparges
1 stilk selleri
ca 2 l vann
Brun kyllingene i ovnen med 1 løk, hvitløk, purre, timian, 1 laurbærblad og 2 ts koriander.
Ha alt i en kjele og tilsett vannet og kok opp Skum av.Tilsett 1 ts salt og la småkoke i minst 1 time.
Fjern ingrediensene og sil kraften.
Del opp yllingkjøttet i strimler. Kok opp kraften med herryen, Tilsett laurbærblad og godt med frisk timian. Småkok i 10 min,
Fjern urtene. Skjær gulrøttene i strimler og aspargesen og stangsellerien i biter, Ha i grønnsakene og kjøttet, gi det et kort oppkok.
Smak til med salt og pepper.
Server.
Kommentarer
Legg inn en kommentar