Hjemmelavet sjokoladepudding (og vaniljesaus)

Pudding:
3 dl fløte
2 dl H-melk
150 g kokesjokolade
50 g sukker
4 (små) plater gelatin

Legg gelatinen i bløt. Ha den i en kasserolle med de andre ingrediensene. Varm opp under omrøring. Må ikke koke! Hell blandingen over i ønskede former og avkjøl.

Vaniljesaus:
4 eggeplommer
100 g sukker
1 dl h-melk
3 dl fløte
1 vaniljestang

Kok opp melk, fløte og vanilje. (skrap ut frøene, men ta med hele stangen)
Bland sukker og eggeplommer. Spe med den kokende væsken. Ha blandingen tilbake i en kjele, og varm opp under omrøring til første boble. Avkjøl blandingen hurtig.

Før servering skummes sausen opp, enten med stavmikser eller kjøkkenmaskin.

Hell over ouddingen, og pynt med sitronmelisse eller høvlet sjokolade.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Verdens beste brød (ligner på Andreas Viestad sitt jerngrytebrød)

Bacalao alà Hellstrøm

Hellstrøms Entrecôte med Hovmestersmør