Hjemmelaget pinnekjøtt.


I butikken kan du få et utall sorter eldhusrøkt, grillrøkt, urøkt, ukokt, kokt og sikkert snart marinert pinnekjøtt.

Men ingenting (muligens bortsett fra Idsøe sitt) slår hjemmesaltet og hjemmespeket pinnekjøtt!












Du trenger følgende:
Masse grovt havsalt
En lammeribbe (rå og fersk) Snakker du med betjeningen i ferskvaredisken rundt fårikåltider pleie det å løse seg. Om du har en sauebonde i nær omegn kan du og snake med ham, det medfører litt mer kjøtt enn bare ribben, og dermed mer arbeid, men det er bare fint!
Et luftig loft.
En hyssing.

Fremgangsmåte: Tøm saltet oppi en balje, gni rbben inn med salt, legg ribben oppå, og fyll på med salt oppå der igjen.
La dette ligge i fred i ca. 5 dager.
Ta ribben opp av saltet, skyll det i vann, og lag et lite hull til hyssingen øverst.
Heng ribben på loftet i 6-8 uker - voila - du har laget ditt eget pinnekjøtt!

Vannes og kokes på vanlig måte. Noen hevder at pinnekjøtt skal tillages i stekeovn - dette er bare tull.

Gryte med vann - damping - er tingen.

Mistenker du at gjestene er storspiste, kan det være kjekt å servere Damp-pølser fra Nordfjord Kjøtt ved siden av. Har ikke testet disse pølsene, men fått anbefalt dem av vår lokale prest. Da får vi tro på ham!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Verdens beste brød (ligner på Andreas Viestad sitt jerngrytebrød)

Bacalao alà Hellstrøm

Hellstrøms Entrecôte med Hovmestersmør