Ovnsstekte poteter

Litt lei av de vanlige båtpotetene? Her har du oppskriften på ovnsbakte poteter som får gjestene dine til å be om mer - så lag gjerne litt ekstra.

Til 4 personer
1 kg melne poteter (Kerrs pink, Beate eller Gullauge er knall til dette formål)
olivenolje (behøver ikke være en dyr en, fisher price-olje duger her.(omtrent det eneste den duger til)

Skru stekeovnen på 190 grader før du begynner.

Skrell potetene, og del dem i to eller fire, slik at bitene er omtrent like store. Legg bitene i en kasserolle med kaldt vann efterhvert, så unngår du at de blir brune og udelikate før du får sagt kake.

Kok opp, la dem småkoke i 5 minutter. Hell av vannet, og mens potetene enda er glovarme, tar du opp en og en bit, holder den i et kjøkkenhåndkle, og skraper overflaten på hver enkelt potetbit med en gaffel. Hele overflaten!!
Legg dem tilbake i kjelen og hold dem varme.

Varm en langpanne på kokeplaten over sterk varme. (er du av den moderne typen, og har anskaffet deg en illusjonstopp, kan du fint bruke en stekepanne).

Ha i olje til det står ca. 1 cm opp langs kanten. Når oljen begynner å ryke, legger du potetene i pannen i ett lag. Rull dem i den varme oljen, slik at hele poteten har vært i kontakt med oljen. (Dette er viktig, du forsegler poteten, slik at det ikke blir en oljepotet når du er ferdig).
Sett potetene i stekeovnen i 40 minutter, og snu dem og overøs dem med gode ord og oljemed jevne mellomrom.

La potene renne av seg på kjøkkenpapir, dryss på salt, og server dem varme.


Disse potetene passer utmerket til alle mulige kjøttretter! (Og er tildels mye bedre enn vanlige ovnstekte båtpoteter. De kan jo og være ganske gode, men disse er bedre)

Kommentarer

  1. Mmmmmm...herlige fred! :) DETTE må jeg prøve! Superkokken!

    SvarSlett
  2. Kult! Her lærte jeg en haug, og det skal jammen prøves!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Verdens beste brød (ligner på Andreas Viestad sitt jerngrytebrød)

Bacalao alà Hellstrøm

Hellstrøms Entrecôte med Hovmestersmør