Tom Victor Gausdals Sloppy Joes

Denne retten er iflg. Gausdal en favoritt på hans restaurant; "Strand", og jeg kan bekrefte at den er helt herlig!

Ingredienser:
1 kg høyrygg av okse
1 gulrot
50 g sellerirot
1 kepaløk (gul løk)
2 fedd hvitløk
1 tomat
1/2 rød chili
1 laurbærblad
1/2 ss tomatpurè
2 dl rødvin
1/2 l vann
1 ss sherryeddik
1 kvast timian
salt og pepper


Skjær opp kjøttet i terninger på 2-3 cm. Skrell grønnsakene og del disse i grove terninger. Rens hvitløk og del opp chilien i grove biter.
Bind sammen laurbær og timian med en hyssing.
Brun kjøttet på sterk varme i en stekepanne med litt solsikkeolje. Stek litt om gangen, slik at pannen ikke kjøles ned for mye.
Ha kjøttet over i en bolle, og fres grønnsakene kjapt sammen med tomatpurè. Kok ut pannen med eddik og rødvin, og ha alt over i en ildfast form / jerngryte sammen med kjøtt og vann.

Sett formen / jerngryten inn i stekeovnen på 150 grader, la det stå i 2,5 - 3,5 t. Når kjøttet er mørt, har du det ut av formen, og kok grønnsaker og kraft inn i kjelen. Fjern laurbær og timian, og kjør massen sammen med en stavmikser, slik at det blir en jevn saus. Rør inn kjøttet, og la dette koke sammen til det tykner. Smak til med salt og pepper.
Du kan enten servere det i buns / burgerbrød, eller ved siden av f. eks. ris eller potetmos.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Verdens beste brød (ligner på Andreas Viestad sitt jerngrytebrød)

Bacalao alà Hellstrøm

Hellstrøms Entrecôte med Hovmestersmør