Hellstrøms stekt kylling med hvitløk
Ingredienser:
1 stor kylling, ca, 2 kg
250 g smør
2 ss olje
40 hvitløksfedd
salt
hvit pepper
maldonsalt
1 bouqet garni (til dekor)
Saften av 1 sitron
Smelt halvparten av smøret og oljen på svak varme.
Ha i hvitløksfeddene, og la de trekke under lokk i ca. 30 minutter, uten at smøret tar farve.
Bind opp kyllingen, ha på salt og pepper. Ta ut hvitløken av smøret. Stek kyllingen på alle sider i tilsammen ca. 10 min. på hver side. Øs over smør hele tiden. Avslutt med 10 minutter i ovnen på 160 grader.
Hell ut stekesmøret, og vind inn nytt smør. Ha hvitløken tilbake i dette de siste minuttene, press inn sitron og la dette skumme. Del opp kyllingen, og slå det varme smøret og hvitløksfeddene over.
1 stor kylling, ca, 2 kg
250 g smør
2 ss olje
40 hvitløksfedd
salt
hvit pepper
maldonsalt
1 bouqet garni (til dekor)
Saften av 1 sitron
Smelt halvparten av smøret og oljen på svak varme.
Ha i hvitløksfeddene, og la de trekke under lokk i ca. 30 minutter, uten at smøret tar farve.
Bind opp kyllingen, ha på salt og pepper. Ta ut hvitløken av smøret. Stek kyllingen på alle sider i tilsammen ca. 10 min. på hver side. Øs over smør hele tiden. Avslutt med 10 minutter i ovnen på 160 grader.
Hell ut stekesmøret, og vind inn nytt smør. Ha hvitløken tilbake i dette de siste minuttene, press inn sitron og la dette skumme. Del opp kyllingen, og slå det varme smøret og hvitløksfeddene over.
Kommentarer
Legg inn en kommentar