Hellstrøms stekt kylling med hvitløk

Ingredienser:
1 stor kylling, ca, 2 kg
250 g smør
2 ss olje
40 hvitløksfedd
salt
hvit pepper
maldonsalt
1 bouqet garni (til dekor)
Saften av 1 sitron

Smelt halvparten av smøret og oljen på svak varme.
Ha i hvitløksfeddene, og la de trekke under lokk i ca. 30 minutter, uten at smøret tar farve.

Bind opp kyllingen, ha på salt og pepper. Ta ut hvitløken av smøret. Stek kyllingen på alle sider i tilsammen ca. 10 min. på hver side. Øs over smør hele tiden. Avslutt med 10 minutter i ovnen på 160 grader.

Hell ut stekesmøret, og vind inn nytt smør. Ha hvitløken tilbake i dette de siste minuttene, press inn sitron og la dette skumme. Del opp kyllingen, og slå det varme smøret og hvitløksfeddene over.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Verdens beste brød (ligner på Andreas Viestad sitt jerngrytebrød)

Bacalao alà Hellstrøm

Hellstrøms Entrecôte med Hovmestersmør