Fantastiske boller!

Denne oppskriften stammer fra det norske Baker- og Konditorlandslaget. Den er helt rå, og bør prøves. Resultatet ble de beste bollene jeg noensinne har smakt!

Ingredienser:
Skålding:
100 g havremel
300 g kokende vann
Kok opp vann, og ha over havremelet. Rør dette sammen til en grøt.

950 g hvetemel
400 g H-melk, kald
70 g gjær (søtbakst)
200 g sukker
265 g smør
8 gram kardemomme
7 g salt
1 egg


Ta først ut smøret av kjøleskapet og del det opp i små terninger, slik at det blir noe temperert.
Knus kardemomme i en morter, ta vare på de sorte frøene, og mort de til pulver. Har du ikke kardemommefrø kan du benytte ferdigmalt kardemomme, men da skal du bruke 10 g.
Lag skålding.
Ha alt unntatt salt og smør i en eltebolle, og elt på lav hastighet i 10 minutter.
Ha i saltet, og øk hastigheten noe. Elt videre i 10 nye minutter. Sjekk deigen, den skal kunne strekkes helt til den er tynn uten å sprekke.
Elt så inn smøret på lav hastighet til deigen igjen er glatt. 

La deigen stå tildekket til den har vokst til dobbel størrelse.

Del opp deigen i like store emner. Bruk vekt. 80 – 120 g, avhengig av hvor store boller du vil ha, men lag dem like store slik at stekingen blir lik på alle.

Sett ovnen på 210 grader.Trill ut deigemnene til boller. Legg på brett og hev dem over varmt vann med kjøkkenhåndkle over, til de har nådd dobbel størrelse.

Pensle bollene med eggeplomme. Stekes midt i ovnen i +/- 10 minutter (avhengig av hvor store du lager dem, begynn på 7 minutter så du er på sikre siden), til de er gylne og fine over og under.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Verdens beste brød (ligner på Andreas Viestad sitt jerngrytebrød)

Bacalao alà Hellstrøm

Hellstrøms Entrecôte med Hovmestersmør