Surdeigsbaguetter med gjær. Meget sprø og gode!
Ingredienser:
25 g fersk gjær (1/2 pk tørrgjær)
150 g surdeigstarter
6 dl vann (ca. 37 grader)
2 ts mørk sirup
2 ts salt
3 dl finmalt rugmel
9 dl hvetemel
Bland sammen surdeig, gjær, vann, sirup salt, slik at gjæren løser seg opp.
Tilsett rug- og hvetemel, og elt i maskin i 10 minutter.
La heve i tildekket bolle i 1,5-2 timer.
Sett ovnen på 230 grader.
Del deigen i 4 like store deler. Rull emnene til avlange baguetter, og sett dem til etterheving i minst 45 minutter, gjerne 1 time.
Stek i ca 20-25 minutter.
Husk - baguetter blir sprø og gode dersom du sprayer litt vann på dem like før steking, samt at du sprayer litt vann inn i ovnen.
Bruk en tapetkniv, barberblad eller lignende og skjær 3-4 ganger over hver baguette.
La dem kjøles ned på rist, under et kjøkkenhåndkle.
Bon appetit!
25 g fersk gjær (1/2 pk tørrgjær)
150 g surdeigstarter
6 dl vann (ca. 37 grader)
2 ts mørk sirup
2 ts salt
3 dl finmalt rugmel
9 dl hvetemel
Bland sammen surdeig, gjær, vann, sirup salt, slik at gjæren løser seg opp.
Tilsett rug- og hvetemel, og elt i maskin i 10 minutter.
La heve i tildekket bolle i 1,5-2 timer.
Sett ovnen på 230 grader.
Del deigen i 4 like store deler. Rull emnene til avlange baguetter, og sett dem til etterheving i minst 45 minutter, gjerne 1 time.
Stek i ca 20-25 minutter.
Husk - baguetter blir sprø og gode dersom du sprayer litt vann på dem like før steking, samt at du sprayer litt vann inn i ovnen.
Bruk en tapetkniv, barberblad eller lignende og skjær 3-4 ganger over hver baguette.
La dem kjøles ned på rist, under et kjøkkenhåndkle.
Bon appetit!
Kommentarer
Legg inn en kommentar