Surdeigsbaguetter med gjær. Meget sprø og gode!

Ingredienser:
25 g fersk gjær (1/2 pk tørrgjær)
150 g surdeigstarter
6 dl vann (ca. 37 grader)
2 ts mørk sirup
2 ts salt
3 dl finmalt rugmel
9 dl hvetemel

Bland sammen surdeig, gjær, vann, sirup salt, slik at gjæren løser seg opp.
Tilsett rug- og hvetemel, og elt i maskin i 10 minutter.

La heve i tildekket bolle i 1,5-2 timer.

Sett ovnen på 230 grader.

Del deigen i 4 like store deler. Rull emnene til avlange baguetter, og sett dem til etterheving i minst 45 minutter, gjerne 1 time.

Stek i ca 20-25 minutter.

Husk - baguetter blir sprø og gode dersom du sprayer litt vann på dem like før steking, samt at du sprayer litt vann inn i ovnen.

Bruk en tapetkniv, barberblad eller lignende og skjær 3-4 ganger over hver baguette.
La dem kjøles ned på rist, under et kjøkkenhåndkle.

Bon appetit!



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Verdens beste brød (ligner på Andreas Viestad sitt jerngrytebrød)

Bacalao alà Hellstrøm

Hellstrøms Entrecôte med Hovmestersmør