Kyllingvinger på grillen
Glem de kjedelige piffi-impregnerte kyllingvingene fra butikken, lag heller dine egne!
Begynn med å lage rub, du kan godt lage mye når du først lager det, lang holdbarhet i lukket glass.
6 ss salt
6 ss kvernet sort pepper (bruk gjerne blender eller stavmikser)
6 ss malt paprika
6 ss brunt sukker
2 ss sennepspulver
2 ss hvitløkspulver
2 ss løkpulver
1 ss chilipulver
1 ts cayennepepper
Bland sammen alle ingrediensene
Ha kyllingvingene (naturell) i en aluminiumsform. Krydre med rub, gni det inn i kjøttet.
Lag en to-sone grill, og plasser formen i den kalde sonen. (Bruker du gassgrill skrur du av den midterste brenneren). Ha på lokket på grillen.
Grill på indirekte varme i 15 minutter.
Pensle kyllingvingene med sweet chili-saus. Ta på lokket igjen, og grill videre i 10 minutter.
Legg kyllingvingene på direkte varme en kort stund, slik at du får litt farve. Legg dem så tilbake i formen igjen, og grill videre til ferdig. (dvs ikke blodige inn mot beinet)
Serveres med en salat og litt godt brød.
Begynn med å lage rub, du kan godt lage mye når du først lager det, lang holdbarhet i lukket glass.
6 ss salt
6 ss kvernet sort pepper (bruk gjerne blender eller stavmikser)
6 ss malt paprika
6 ss brunt sukker
2 ss sennepspulver
2 ss hvitløkspulver
2 ss løkpulver
1 ss chilipulver
1 ts cayennepepper
Bland sammen alle ingrediensene
Ha kyllingvingene (naturell) i en aluminiumsform. Krydre med rub, gni det inn i kjøttet.
Lag en to-sone grill, og plasser formen i den kalde sonen. (Bruker du gassgrill skrur du av den midterste brenneren). Ha på lokket på grillen.
Grill på indirekte varme i 15 minutter.
Pensle kyllingvingene med sweet chili-saus. Ta på lokket igjen, og grill videre i 10 minutter.
Legg kyllingvingene på direkte varme en kort stund, slik at du får litt farve. Legg dem så tilbake i formen igjen, og grill videre til ferdig. (dvs ikke blodige inn mot beinet)
Serveres med en salat og litt godt brød.
Kommentarer
Legg inn en kommentar