Kyllingvinger på grillen

Glem de kjedelige piffi-impregnerte kyllingvingene fra butikken, lag heller dine egne!

Begynn med å lage rub, du kan godt lage mye når du først lager det, lang holdbarhet i lukket glass.

6 ss salt
6 ss kvernet sort pepper (bruk gjerne blender eller stavmikser)
6 ss malt paprika
6 ss brunt sukker
2 ss sennepspulver
2 ss hvitløkspulver
2 ss løkpulver
1 ss chilipulver
1 ts cayennepepper

Bland sammen alle ingrediensene

Ha kyllingvingene (naturell) i en aluminiumsform. Krydre med rub, gni det inn i kjøttet.

Lag en to-sone grill, og plasser formen i den kalde sonen. (Bruker du gassgrill skrur du av den midterste brenneren). Ha på lokket på grillen.
Grill på indirekte varme i 15 minutter.
Pensle kyllingvingene med sweet chili-saus. Ta på lokket igjen, og grill videre i 10 minutter.
Legg kyllingvingene på direkte varme en kort stund, slik at du får litt farve. Legg dem så tilbake i formen igjen, og grill videre til ferdig. (dvs ikke blodige inn mot beinet)

Serveres med en salat og litt godt brød.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Verdens beste brød (ligner på Andreas Viestad sitt jerngrytebrød)

Bacalao alà Hellstrøm

Hellstrøms Entrecôte med Hovmestersmør