Potet- og purreløksuppe
8 poteter
2 purreløk
8 dl kyllingkraft
2 dl fløte
1 ts salt
2 purreløk
8 dl kyllingkraft
2 dl fløte
1 ts salt
1 ts pepper
12 skiver bacon eller spekeskinke
2 stk fennikel
1 grønn squash
2 stk rød paprika
4 ss god olivenolje
Skrell poteter. Del opp purren på langs, del det hvite opp i biter. Ta vare på det grønne. Kok potetene sammen med det hvite på purren.
Sil av kokevæsken. Kjør poteter og purre i foodprocessor eller med stavmikser.
Kok det grønne på purren i 1 minutt i lettsaltet vann.
Hell pureen tilbake i kjelen, tilsett fløte og kraft slik at den får en fin konsistens, men ikke for tynn.
Kjør det grønne på purren i foodprocessor og tilsett i suppen like før servering.
Del fenniklene opp i strimler på langs og vask den. Skjær paprika og squash i strimler. Kok opp kort.
Legg spekeskinke / bacon på en skjærefjøl. Legg grønnsakene oppå, og rull sammen til en pølse.
Varm opp en stekepanne til middels varme, og stek bacon / skinke med grønnsakene inni til gyllen farve. Del dem i to på midten og ha i suppen like før servering.
Ha i litt olivenolje før servering, sammen med det grønne på purren.
Skrell poteter. Del opp purren på langs, del det hvite opp i biter. Ta vare på det grønne. Kok potetene sammen med det hvite på purren.
Sil av kokevæsken. Kjør poteter og purre i foodprocessor eller med stavmikser.
Kok det grønne på purren i 1 minutt i lettsaltet vann.
Hell pureen tilbake i kjelen, tilsett fløte og kraft slik at den får en fin konsistens, men ikke for tynn.
Kjør det grønne på purren i foodprocessor og tilsett i suppen like før servering.
Del fenniklene opp i strimler på langs og vask den. Skjær paprika og squash i strimler. Kok opp kort.
Legg spekeskinke / bacon på en skjærefjøl. Legg grønnsakene oppå, og rull sammen til en pølse.
Varm opp en stekepanne til middels varme, og stek bacon / skinke med grønnsakene inni til gyllen farve. Del dem i to på midten og ha i suppen like før servering.
Ha i litt olivenolje før servering, sammen med det grønne på purren.
Kommentarer
Legg inn en kommentar