Potet- og purreløksuppe

8 poteter
2 purreløk
8 dl kyllingkraft
2 dl fløte
1 ts salt
1 ts pepper
12 skiver bacon eller spekeskinke
2 stk fennikel
1 grønn squash
2 stk rød paprika
4 ss god olivenolje

Skrell poteter. Del opp purren på langs, del det hvite opp i biter. Ta vare på det grønne. Kok potetene sammen med det hvite på purren.
Sil av kokevæsken. Kjør poteter og purre i foodprocessor eller med stavmikser.
Kok det grønne på purren i 1 minutt i lettsaltet vann.
Hell pureen tilbake i kjelen, tilsett fløte og kraft slik at den får en fin konsistens, men ikke for tynn.
Kjør det grønne på purren i foodprocessor og tilsett i suppen like før servering.
Del fenniklene opp i strimler på langs og vask den. Skjær paprika og squash i strimler. Kok opp kort. 
Legg spekeskinke / bacon på en skjærefjøl. Legg grønnsakene oppå, og rull sammen til en pølse.
Varm opp en stekepanne til middels varme, og stek bacon / skinke med grønnsakene inni til gyllen farve. Del dem i to på midten og ha i suppen like før servering.

Ha i litt olivenolje før servering, sammen med det grønne på purren.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Verdens beste brød (ligner på Andreas Viestad sitt jerngrytebrød)

Bacalao alà Hellstrøm

Hellstrøms Entrecôte med Hovmestersmør