Surdeigsbaguetter

SURDEGSBAGUETTER, 5 baguetter à 300 gram

Fordeig
50 g hvetesurdeig
125 g vann
125 g hvetemel
Rør sammen i en bolle, og la deigen stå i et varmt rom (badet f. eks.) i 6-8 timer. Ønsker du å la den stå lenger, kan du la den stå i kjøleskap i stedet, da går prosessen saktere.

Hoveddeig
Fordeigen
500 g kaldt vann
750–800 g hvetemel
20 g salt
1–2 g fersk gjær
Kjør alt unntatt salt i en eltemaskin noen minutter på lav hastighet, til deigen er blandet godt sammen. La deigen hvile i 30-60 minutter.Kjør videre på middels hastighet i 10 minutter, tilsett saltet, og kjør videre 4 minutter.La deigen hvile i bakebollen i 1,5 time.
Del opp deigen i 5 like deler, bruk gjerne kjøkkenvekt.
Vikle sammen deigklumpene, dra endene ut litt, og brett inn mot midten. Fortsett rundt hele deigen. Rull dem så sammen slik at du har en rektangulær deigklump.
La deigklumpene hvile i 30 minutter.
Så skal du rulle ut baguetter. Dra fra den ene siden og legg mot midten, trykk litt ned. Fortsett fra motsatt side.
Rull så ut deigen til du har en baguette.
Påfør mel på et kjøkkenhåndkle (som du legger på et stekebrett, og legg baguettene på håndkleet, slik at det er stoff mellom hver baguette. 
Dekk til med enda et kjøkkenhåndkle, og sett til kjøling. Om du vil gjøre denne operasjonen enda enklere, kan jeg anbefale disse baguettebrettene.

Etter 12 timer i kjøleskapet, er det tid for steking. Legg baguettene over på et stekebrett, eller sett inn baguettebrettet. Husk å sette ovnen på 260 grader i god tid før du  steke. Stek dem til de har fått skikkelig farve.
(Om du vil, kan du sette inn et bakebrett under brettet med baguettene, som du legger et par isbiter på når du skal steke baguettene. Husk da å åpne ovnsdøren for å lufte ut dampen etter 4-5 minutter.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Verdens beste brød (ligner på Andreas Viestad sitt jerngrytebrød)

Bacalao alà Hellstrøm

Hellstrøms Entrecôte med Hovmestersmør