Craig Whitsons Killer Chicken

Oppskriften rekker til 8 kyllinglår, og i tillegg 8 kyllingstykker. Jeg hadde en hel kylling som jeg delte i 6, tok da utgangspunkt i 1/6 av oppskriften.

Krydderblanding:
6 ss salt
6 ss nykvernet sort pepper
6 ss paprikapulver
6 ss brunt sukker
2 ss sennepspulver
2 ss hvitløkspulver
2 ss løkpulver
1 ss chilipulver
1 ts cayennepepper
Bland sammen alle ingrediensene.

Glasur:
250 g meierismør
1/2 løk, eller 2 sjalottløk
1 hvitløksfedd
revet skall av 1/2 sitron
2 ss sitronsaft
2 ss brunt sukker
3 ss dijonsennep
1 ts salt
1 ts nykvernet sort pepper

Rens og finhakk løk og hvitløk. Ha alle ingrediensene i en kjele.
Varm opp til smøret smelter.
Ta kjelen av platen, og la det trekke i 30 minutter.
Sil blandingen gjennom en sil, og behold "Smøret"

Fyr opp grillen, legg noen hickoryfliser (ferdig oppbløtet) på kullet.

Ha et tynt lag krydderblan
ding på kyllingstykkene, både under og oppå skinnet. Påfør glasur på alle sider av stykkene.
Legg stykkene i en engangsform.
Ha i nok smeltet smør slik at det står ca. 1 cm i formen.
Sett formen på den kalde sonen av grillen.
Grill på indirekte varme i 15 minutter. (med lokket på)
Snu kyllingstykkene, påfør glasur, og grill videre i 10 minutter.
Pensle med glasur, og grill videre under lokk til kjernetemp. er ca. 70 grader. (Det tar ca. 10 minutter)
Ta stykkene ut av formen, og grill på direkte varme på begge sider til du får fin farge, og sprøtt skinn.

Enjoy!




Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Verdens beste brød (ligner på Andreas Viestad sitt jerngrytebrød)

Bacalao alà Hellstrøm

Hellstrøms Entrecôte med Hovmestersmør