Valnøttiskrem
Ingredienser:
5 dl helmelk
2,5 dl kremfløte
100 g sukker
5 eggeplommer
100 g Golden syrup
100 g valnøttkjerner
Varm opp melk, valnøtter og fløte til 100 grader, ikke la det koke. Ta kasserolen til side, og la det trekke i 20 minutter. Bruk deretter en stavmikser til alle valnøttene er knust.
Pisk eggeplommer, sukker og oppvarmet sirup til eggedosis. Pass på at alt sukkeret er oppløst. Hell så melkeblandingen over eggedosisen, og rør sammen i en ny kasserolle. Varm opp til vaniljsauskonsistens, (ca. 80 grader, bruk gjerne steketermometer). Rør om hele tiden. Sil over i en bolle, og avkjøl i kjøleskap natten over. Hell blandingen over i en iskremmaskin og kjør til ferdig.
Selv bruker jeg denne, er svært fornøyd!
Selv bruker jeg denne, er svært fornøyd!
Kommentarer
Legg inn en kommentar