Valnøttiskrem

Ingredienser:

5 dl helmelk
2,5 dl kremfløte
100 g sukker
5 eggeplommer
100 g Golden syrup
100 g valnøttkjerner

Varm opp melk, valnøtter og fløte til 100 grader, ikke la det koke. Ta kasserolen til side, og la det trekke i 20 minutter. Bruk deretter en stavmikser til alle valnøttene er knust.
Pisk eggeplommer, sukker og oppvarmet sirup til eggedosis. Pass på at alt sukkeret er oppløst. Hell så melkeblandingen over eggedosisen, og rør sammen i en ny kasserolle. Varm opp til vaniljsauskonsistens, (ca. 80 grader, bruk gjerne steketermometer). Rør om hele tiden. Sil over i en bolle, og avkjøl i kjøleskap natten over. Hell blandingen over i en iskremmaskin og kjør til ferdig.

Selv bruker jeg denne, er svært fornøyd!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Verdens beste brød (ligner på Andreas Viestad sitt jerngrytebrød)

Bacalao alà Hellstrøm

Hellstrøms Entrecôte med Hovmestersmør