Hvilken vin til hvilken mat?

Mange kjøper med seg noen flasker på Vinmonopolet uten å tenke på kombinasjonen mat / vin.
Spør gjerne betjeningen på Vinmonopolet, der er det som oftest vinfaglig flinke folk som kan anbefale deg korrekt vin til maten du skal servere.

Her er noen tips til kombinasjon mat / vin:

Kinesisk
Musserende eller champagne.
Til sursøt saus og andre mildere retter kan du prøve en riesling fra den nye verden. (Australia, New Zealand, Chile, Sør-Afrika og Argentina., eller Pinot Blanc fra Alsace.
Kjøtt og sterkt krydret mat passer best med en fruktig rødvin som Beaujolais eller Pinot Noir fra den nye verden.

Thailandsk
Sauvignon Blanc

Indisk
Merlot fra den nye verden eller Zinfandel fra California

Mexikansk
Kraftig mat: Zinfandel, Shiraz

Italiensk
Pasta:
Pesto: Soave, Pinot Blanc fra Alsace, ueket chardonnay fra den nye verden
Tomat og basilikum: Pinot Grigio, Sauvignon Blanc fra Loire
Tomatsaus: Pinot Grigio, Chianti, Barbera.
Carbonara: Pinot Grigi eller en lett Chardonnay

Pinnekjøtt - usaltet: Lagret Riesling.
Kalkun: Barbera de Alba

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Verdens beste brød (ligner på Andreas Viestad sitt jerngrytebrød)

Bacalao alà Hellstrøm

Hellstrøms Entrecôte med Hovmestersmør