Heston Blumenthalers potetmos

Ingredienser:
Salt
Kokefaste poteter
Smør tilsvarende 25% av vekten på potetene.
Melk tilsvarende 25% av vekten på potetene.

1 kg poteter tilsvarer ca. 4-6 porsjoner.

Bruk kokefaste poteter for best resultat. F. eks. Asterix, Folva, Beate, Laila og ferskpoteter som Ostara og Rutt.

Skrell potetene. Ta vare på noe av skrellet, det skal du benytte siden.

Skyll de skrelte potetene i en skål, la vannet renne til det er klart på farve.

Varm opp vann på komfyren, bruk steketermometer, vannet skal holde 72 grader. La potetene trekke i 30 min på konstant 72 grader.

Hell av vannet, fyll på med nytt vann inntil det dekker potetene. Tilsett salt. La potetene koke 20 minutter, eller til de omtrent faller fra hverandre.

Hell av vannet, og la det dampe i 5 minutter.

Press potetene sammen med smøret i en potetpresse, deretter presser du potetmassen igjennom en sikt.

Kok opp melk og ha i noe potetskrell. La det koke opp, ta av varmen og la trekke i 20 minutter, og sil av skrellet. Hell passe mengde melk i mosen og bland forsiktig.

Ha gjerne i noen ss sitronsaft.


Servèr!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Verdens beste brød (ligner på Andreas Viestad sitt jerngrytebrød)

Bacalao alà Hellstrøm

Hellstrøms Entrecôte med Hovmestersmør