Hjemmelaget Golden Syrup

I mange oppkrifter; f. eks mange av iskremene i Eivind og Jan Hellstrøms bok "Iskremfabrikken" dukker "Golden Syrup" opp. Jeg har ikke funnet Golden Syrup på min lokale kolonial, så derfor lager jeg min egen..

Ingredienser:
200 g sukker
50 g vann

1 kg sukker
600 g kokende vann
2 skiver sitron

Ha 200 g sukker og 50 g vann i en vid kasserolle med høye kanter. På medium varme, snurr litt på kasserollen, og karamelliser sukkeret til det er mørkt gyllent.

Ha i 1 kg sukker, sitron og kokende vann. OBS! Vær meget forsiktig, karamellisert sukker og vann er en meget dårlig kombo om man ikke er ytterst forsiktig!

På lav varme, kok i 45 minutter inntil massen tykner. Rør av og til. Pass på hele tiden.

Kjøl ned, og sil massen i steriliserte syltetøyglass / norgesglass. Oppbevares inntil 1 år i kjøleskap.

NB. Massen vil ikke få sirupskonsistens før det er kjølt ned. Om du allikevel synes det er for tynt kan du koke det opp igjen noen minutter før du kjøler det ned igjen.

Når du er ferdig kan du f. eks. prøve deg på denne:



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Verdens beste brød (ligner på Andreas Viestad sitt jerngrytebrød)

Bacalao alà Hellstrøm

Hellstrøms Entrecôte med Hovmestersmør