Potetmos
4 mellomstore melne poteter
2,5 dl melk eller fløte
4 ss smør
Skrell potetene, del dem i 4 og legg dem i en stor kjele med saltet vann. Kok opp og reduser varmen og la småkoke i 20-25 minutter, eller til potetene kjennes møre når du stikker i en knivspiss.
Varm melk / fløte til kokepunktet. Ta det av varmen og sett til side.
Hell vannet av potetene, og mos dem med en potetpresse. Pland inn smør og melk/ fløte til konsistensen er passe. Pass på at det ikke klumper seg. Smak til med salt og pepper, evt. nyrevet muskattnøtt.
2,5 dl melk eller fløte
4 ss smør
Skrell potetene, del dem i 4 og legg dem i en stor kjele med saltet vann. Kok opp og reduser varmen og la småkoke i 20-25 minutter, eller til potetene kjennes møre når du stikker i en knivspiss.
Varm melk / fløte til kokepunktet. Ta det av varmen og sett til side.
Hell vannet av potetene, og mos dem med en potetpresse. Pland inn smør og melk/ fløte til konsistensen er passe. Pass på at det ikke klumper seg. Smak til med salt og pepper, evt. nyrevet muskattnøtt.
Kommentarer
Legg inn en kommentar