Godsets Coq au vin

6-8 personer.

Marinade:
1 kepaløk, hakket
1 gulrot, hakket
5 einerbær
10 hele sorte pepperkorn
1 nellikspiker
1 fedd hvitløk
2 liter rødvin
0,5 dl cognac
0,3 dl rødvinseddik
urtebukett bestående av laurbærblad, timian, selleriblader og et par persillestilker.

3 kg kyllingstykker
klaret smør til steking
45 g hvetemel
8 dl kyllingbuljong
200 g bacon
200 g sølvløk
20 g sukker
20 g usaltet smør
150 g champion

Slik gjør du:

Marinade:
legg alle ingrediensene i en stor bolle i plast (ikke metall). Tilsett kyllingstykkene, dekk til og la stå i kjøleskap over natten.

Løft opp kyllingstykkene og tørk dem med kjøkkenpapir. Sil marinaden,og la urter og grønnsaker være adskilt. Sett på stekeovnen til 250 grader.

Varm litt klaret smør eller olje i en dyp ildfast gryte, og sauter kyllingen over sterk varme, først med skinnsiden ned. tilsett grønnsaker og urtene. La grønnsakene surre i 5 minutter, eller til de begynner å mykne mens du rører av og til. Bruk øse og fjern overflødig fett. Dryss over melet og rør godt. Tilsett marinade, kraft, salt og pepper og dekk med bakepapir og la stå i 45 minutter i ovnen, eller til kjøttet er gjennomkokt.

Reduser temperaturen, løft kjøttet over i en ren ildfast gryte, sil sausen og skum av overskytende fett. Tilsett mer pepper og salt om nødvendig.
Hell sausen over kyllingstykkene og sett gryten i ovnen slik at alt er gjennomvarmt.

I mellomtiden legger du bacon i en kjele, dekker det med vann og koker opp. La det renne av og skyll med kaldt vann. Skjør baconet i små biter, og stek dem til de er gylne. Legg løk, sukker og smør i en kjele med akkurat nok vann til at det dekker. Kok opp og la det småkoke til alt vann er fordampet og løken er mør. Glaser løken ved å røre dem med smør og sukkeret i pannen til de er gylne. Stek soppen i varm olje og la renne av. Dryss bacon, løk og sopp over kyllingen,. Servér.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Verdens beste brød (ligner på Andreas Viestad sitt jerngrytebrød)

Bacalao alà Hellstrøm

Hellstrøms Entrecôte med Hovmestersmør