Elggryte med fløte

4 porsjoner

400 g fryst eller halvtint elgkjøtt fra bog eller stek
3 store kepaløk
4-5 enerbær eller 1/2 ts timian
2 dl fløte
3 ss smør
salt
pepper

Skrell og skjær løk i skiver. Skav kjøttet så tynt som mulig. (gjør dette i mens kjøttet er delvis frossent, letteregjør prosessen)
Smelt smør i en panne og brun kjøttet over sterk varme, litt etter litt. Ta med krydder i siste omgang.
legg kjøttet til side, og brun løken. Spe med littt vann og la løken bli mør. Kok inn slik at alt vannet fordamper.
Legg kjøttet tilbake i pannen og spe med fløten. La det trekke under lokk på svak varme i 15 minutter eller til kjøttet er mørt.
Serveres gjerne med potetmos.



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Verdens beste brød (ligner på Andreas Viestad sitt jerngrytebrød)

Bacalao alà Hellstrøm

Hellstrøms Entrecôte med Hovmestersmør