Elggryte med fløte
4 porsjoner
400 g fryst eller halvtint elgkjøtt fra bog eller stek
3 store kepaløk
4-5 enerbær eller 1/2 ts timian
2 dl fløte
3 ss smør
salt
pepper
Skrell og skjær løk i skiver. Skav kjøttet så tynt som mulig. (gjør dette i mens kjøttet er delvis frossent, letteregjør prosessen)
Smelt smør i en panne og brun kjøttet over sterk varme, litt etter litt. Ta med krydder i siste omgang.
legg kjøttet til side, og brun løken. Spe med littt vann og la løken bli mør. Kok inn slik at alt vannet fordamper.
Legg kjøttet tilbake i pannen og spe med fløten. La det trekke under lokk på svak varme i 15 minutter eller til kjøttet er mørt.
Serveres gjerne med potetmos.
400 g fryst eller halvtint elgkjøtt fra bog eller stek
3 store kepaløk
4-5 enerbær eller 1/2 ts timian
2 dl fløte
3 ss smør
salt
pepper
Skrell og skjær løk i skiver. Skav kjøttet så tynt som mulig. (gjør dette i mens kjøttet er delvis frossent, letteregjør prosessen)
Smelt smør i en panne og brun kjøttet over sterk varme, litt etter litt. Ta med krydder i siste omgang.
legg kjøttet til side, og brun løken. Spe med littt vann og la løken bli mør. Kok inn slik at alt vannet fordamper.
Legg kjøttet tilbake i pannen og spe med fløten. La det trekke under lokk på svak varme i 15 minutter eller til kjøttet er mørt.
Serveres gjerne med potetmos.
Kommentarer
Legg inn en kommentar