Jamie Olivers tomatsuppe

6 porsjoner

15 modne plommetomater
3 røde paprika
7 ss extra vergine olivenolje
1 ss frisk rød chili, renset og hakket
salt og nymalt pepper
1 fedd hvitløk, finhakket
2 ss rødvinseddik
6 dl kyllingkraft
1/2 potte basilikum

Skjær ett kryss i toppen av tomatene, og forvell dem i kokende vann ca. 20 sek., slik at du enkelt kan fjerne skinnet. Klem ut frø og saft. Grill paprikaene hele i ovnen på 250 grader, til de er helt svarte. Legg paprikaene i en bolle, og dekk til. Når de er kalde fjerner du skinnet og finhakker dem.

Varm 2 ss olje i en kjele. Ha i paprikaene og chili. Strø over 1 klyp salt og fres på lav varme i 5 minutter. Ha i hakket hvitløk og stek videre i 1-2 minutt. Grovhakk tomatene og ha i kjelen. Tilsett enda en klype salt samt rødvinseddik. La dette surre i 10 minutt. Tilsett kraft og la det trekke i 15 minutter. Smak til med salt og pepper,
Knus basilikumbladene med en klype salt i en morter. Rør inn resten av olivenoljen og en dråpe rødvinseddik. Fordel blandingen over skålene du serverer suppen i.
Suppen kan fryses, holder seg 2-3 mnd., og er genial når du har dårlig tid!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Verdens beste brød (ligner på Andreas Viestad sitt jerngrytebrød)

Bacalao alà Hellstrøm

Hellstrøms Entrecôte med Hovmestersmør