Honningglasserte grønnsaker

Passer utmerket til mange kjøttretter.

2 rødbeter
2-3 gulrøtter
2 neper
1 sellerirot
1-2 løk
1 hel hvitløk
olje
1 ts tørkede urter, f. eks. timian
salt
1 ss eplesidereddik
1 ss honning
friske urter, f. eks timian

Forvarm ovnen til 200 grader.

Skjær alle grønnsakene unntatt hvitløken i omtrent like store biter, ca. 3-4 cm. Del hvitløken i 2. Ha alt i en ildfast form eller panne. Hell over olje, krydre med urter og salt. Bland godt.
Stek i litt under midten av ovnen i 30-40 minutter.
Rør sammen eddik og honning, og hell blandingen over gønnsakene. La stå i 5-10 minutter før du serverer.

Kilde: Dagbladet Magasinet - Andreas Viestad

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Verdens beste brød (ligner på Andreas Viestad sitt jerngrytebrød)

Bacalao alà Hellstrøm

Hellstrøms Entrecôte med Hovmestersmør