Småfrekk hamburger med brioche-brød


Til 5 pers. 


560 g okse høyrygg 


5 g salt 

1 g grovmalt pepper 

1 ts potetmel 

2 ss vann 

150 g comtè 



Kvern kjøttet på 4 mm hullskive. 

Dryss over vann, salt, pepper og potetmel. 

Vipp kjøttet rundt i bollen med hendene. Ikke kna, bare dytt litt hit og dit. Form så baller på litt over 100 g. La hvile i 5 minutter, og press forsiktig ned til 1,5 cm tykkelse.Lag en grop med 2 cm diameter i midten, ca. 0,5 cm dyp. 

Grill burgerne til de har fått skikkelig grillskorpe, snu dem og dryss revet Comtè over. 

Burgerne skal ikke gjennomstekes, stopp på 65 grader, og la dem hvile i ett minutt. 



Dijonaisse 

8 ss Hellman majones 

2 ss fin dijonsennep 

Rør sammen med skje 



Garnityr: 

10 skiver tørrsaltet bacon 

5 briochebrød 

2 modne plommetomater 

1/2 rødløk (finhakket) 

1 pariseragurk 

10 blader sprø salat 

5 ts ketchup 


Sprøstek bacon i en panne på forhånd. Varm dem litt på grillen før servering. 

Romtemperer tomatene, kutt i tynne skiver. La dem renne av seg på kjøkkenpapir.. 

Grill brødene på snittflaten, og smøt 1,5 ss dijonaisse. 

Legg på to-tre skiver agurk og en ss finhakket rødløk. 

Smør dijonaisse på bunnbrødet, legg på to tomatskiver, salatblader og burger. 

ha på en ss ketchup og bacon. 

Sett på hatten og press lett sammen slik at alt klistrer seg sammen.


Oppskrift på Brioche hamburgerbrød finner du her





Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Verdens beste brød (ligner på Andreas Viestad sitt jerngrytebrød)

Bacalao alà Hellstrøm

Hellstrøms Entrecôte med Hovmestersmør