Ovnsstekte poteter i olje

Fantastisk gode poteter til søndagsmiddagen!

Ingredienser:
1 kg melne poteter
Rapsolje / solsikkeolje eller annen olje som tåler varme

Skru stekeovnen på 190 grader.
Skrell potetene, del dem opp i 2 eller 4, slik at bitene blir omtrent jevnstore.
Legg dem så i en kjele med kaldt vann, kok opp og la det koke i 5 minutter.
Hell av vannet, og mens potetene fremdeles er varme, holder du hver enkelt bit i et kjøkkenhåndkle, og skraper hele overflaten med en gaffel. Legg dem tilbake i kjelen og hold dem varme.

Varm en jernpanne eller langpanne på platen, ha i olje slik at den rekker 1 cm opp langs kanten.
Når oljen begynner å ryke, legger du potene i pannen, og ruller potetene slik at de blir dekket av olje.
Sett potetene i stekeovnen i 40 minutter, til de er gyldne. Snu dem, og øs olje over med jevne mellomrom.
La dem renne av på kjøkkenpapir, dryss med salt og server varme.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Verdens beste brød (ligner på Andreas Viestad sitt jerngrytebrød)

Bacalao alà Hellstrøm

Hellstrøms Entrecôte med Hovmestersmør