Kjøttkraft / kjøttbuljong

Fin kraft til supper og sauser.

Ingredienser:
1,5 kg ben av kalv eller okse / eller oksehaler
1 løk
1 purreløk
2 gulrøtter
1 stilk stangselleri eller en halv sellerirot
2 ss tomatpurè
urtebukett (timian, rosmarin, salvie etc.)

Rist benene i ovnen på 230 grader i 40 minutter. Pass på så det ikke svir seg.
Etter 20 minutter tilsetter du grønnsakene.
Legg over i ren kjele, og tilsett 4 liter vann og tomatpurè, urter og 6 pepperkorn.
La trekke i 3-4 timer.
Skum av etterhvert.
Sil. Kok ned til du har 1,5 - 2 liter kraft.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Verdens beste brød (ligner på Andreas Viestad sitt jerngrytebrød)

Bacalao alà Hellstrøm

Hellstrøms Entrecôte med Hovmestersmør