48-timers pizzadeig - Napolitansk pizza

Ingredienser til 6 pizzaer.

837 gram Caputo Cuoco tipo 00
93 gram sammalt fint rugmel
Enten: 1,68 g fersk gjær eller 1,34 g tørrgjær
558 gram iskaldt vann
0 til 74 gram vann til etterpå - (les oppskriften) Du velger selv vannmengden, jo mer vann her, jo fuktigere deig som kan være vanskeligere å håndtere om du ikke har jobbet mye med deiger med høy hydrasjon tidligere.
28 gram salt


Slik gjør du:
Ha i alt mel, gjær og 558 gram vann i en eltebolle. Kjør i maskin på lav hastighet i minst 15 minutter, men pass på at temperaturen på deigen ikke overstiger 25-26 grader.
Pass også på at deigen ikke kryper oppover eltekroken, stans maskinen og dra deigen ned i bollen om så skulle skje.

Etter dette tilsetter du alt saltet, og deretter tilsetter du litt og litt av vannet (mellom 0 -74 gram). Elt videre i 5 minutter.

Ta deigen ut av bollen og legg den på kjøkkenbenken som på forhånd er smurt med litt olivenolje. dra og strekk deigen litt, og form den som en ball. Smør deigen med litt olje, og la den hvile på benken i 30 minutter, dekket av plastfolie.  Etter dette bretter du deigen noen ganger, og deretter legger du deigen i en smurt boks med lokk som du setter til heving i 2 timer i romtemperatur, deretter i ca. 38 timer i kjøleskap. Etter dette tar du ut deigen, former 6 deigballer og hever i tette bokser i ca. 8 timer i romtemperatur.

Form deigen til pizza, og stek på stein eller stål på høyest mulig varme.









Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Verdens beste brød (ligner på Andreas Viestad sitt jerngrytebrød)

Bacalao alà Hellstrøm

Hellstrøms Entrecôte med Hovmestersmør