Kremet viltsaus
Ingredienser:
2 ss smør
2 ss finhakket sjalottløk
2 ss hvetemel
4 knuste enebær
1/2 ss brunt sukker
25 g tørket sopp (bløtlegges 20 min. før bruk)
5 dl viltkraft
1 ss bringebæreddik (evt. eplecidereddik eller sherryeddik)
2 ss soyasaus
3 dl fløte
salt og pepper
Fres sjalottløken i smøret. Tilsett melet, og fres videre til gyllen farve.
Ha i enerbær, sukker, sopp og kraft. Kok opp imens du rører. Ha tilslutt i resten av ingrediensene og la det koke i 30 minutter til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper. Sil sausen til slutt.
2 ss smør
2 ss finhakket sjalottløk
2 ss hvetemel
4 knuste enebær
1/2 ss brunt sukker
25 g tørket sopp (bløtlegges 20 min. før bruk)
5 dl viltkraft
1 ss bringebæreddik (evt. eplecidereddik eller sherryeddik)
2 ss soyasaus
3 dl fløte
salt og pepper
Fres sjalottløken i smøret. Tilsett melet, og fres videre til gyllen farve.
Ha i enerbær, sukker, sopp og kraft. Kok opp imens du rører. Ha tilslutt i resten av ingrediensene og la det koke i 30 minutter til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper. Sil sausen til slutt.
Kommentarer
Legg inn en kommentar