Kremet viltsaus

Ingredienser:

2 ss smør
2 ss finhakket sjalottløk
2 ss hvetemel
4 knuste enebær
1/2 ss brunt sukker
25 g tørket sopp (bløtlegges 20 min. før bruk)
5 dl viltkraft
1 ss bringebæreddik (evt. eplecidereddik eller sherryeddik)
2 ss soyasaus
3 dl fløte
salt og pepper

Fres sjalottløken i smøret. Tilsett melet, og fres videre til gyllen farve.
Ha i enerbær, sukker, sopp og kraft. Kok opp imens du rører. Ha tilslutt i resten av ingrediensene og la det koke i 30 minutter til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper. Sil sausen til slutt.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Verdens beste brød (ligner på Andreas Viestad sitt jerngrytebrød)

Bacalao alà Hellstrøm

Hellstrøms Entrecôte med Hovmestersmør