Superlasagne!
En av mine inspiratorer på mat er Christoffer Sjuve. På klikk.no fant jeg denne supre oppskriften på Lasagne uten pastaplater.
Ingredienser til 4 porsjoner. (Er folka ikke veldig storspisere går det fint med 5-6 gjester)
1 stk rødløk
1 stk gulrot
1 Stilk stangselleri
1 fedd hvitløk
0,5 kg kjøttdeig
2 stk tomatbokser
1 ss sukker
5 ss flytende kyllingbuljong, eller én buljongterning
1 dl rødvin
150 g ost
0,5 stk sitron, finrevet skall av (kun det gule)
4 dl melk
2 ss smør
2 ss hvetemel
300 g pastarør, eller lignende
salt og pepper
1 stk gulrot
1 Stilk stangselleri
1 fedd hvitløk
0,5 kg kjøttdeig
2 stk tomatbokser
1 ss sukker
5 ss flytende kyllingbuljong, eller én buljongterning
1 dl rødvin
150 g ost
0,5 stk sitron, finrevet skall av (kun det gule)
4 dl melk
2 ss smør
2 ss hvetemel
300 g pastarør, eller lignende
salt og pepper
Slik gjør du:
Finhakk løk, gulrøtter og stangselleri. Ha dem i en stekepanne på middels varme med kjøttdeigen. Stek til løken får litt farge og ha i hvitløken og stek videre i ett minutt.
Ha i hermetiske tomater, sukker, flytende kyllingkraft(jeg har ikke alltid kyllingkraft liggende i fryseren, men kjøttkraft funker like bra!) og rødvin. (Her er det veldig kjekt med frosne rødvinsslanter, beskrevet i annet innegg på bloggen) Kok videre i ca 10 minutter eller til det meste av væsken er fordampet. Smak til med salt og pepper
Lag ostesaus
Smelt smør i en tykkbundet kjele. Ha i mel, rør godt og la det putre i ett minutt før du har i litt og litt av melken. La det koke opp mellom hver gang. Bland inn ost og sitronskall.
Kok pastaen i godt saltet vann og sil av. I en ildfast form, legg lagvis pasta, saus og kjøtt. (Det holder med to lag).
Topp med litt ost før du setter den i ovnen i ca 10-15 minutter - eller til osten har smeltet.
Server gjerne med salat og bagetter.
Ha i hermetiske tomater, sukker, flytende kyllingkraft(jeg har ikke alltid kyllingkraft liggende i fryseren, men kjøttkraft funker like bra!) og rødvin. (Her er det veldig kjekt med frosne rødvinsslanter, beskrevet i annet innegg på bloggen) Kok videre i ca 10 minutter eller til det meste av væsken er fordampet. Smak til med salt og pepper
Lag ostesaus
Smelt smør i en tykkbundet kjele. Ha i mel, rør godt og la det putre i ett minutt før du har i litt og litt av melken. La det koke opp mellom hver gang. Bland inn ost og sitronskall.
Kok pastaen i godt saltet vann og sil av. I en ildfast form, legg lagvis pasta, saus og kjøtt. (Det holder med to lag).
Topp med litt ost før du setter den i ovnen i ca 10-15 minutter - eller til osten har smeltet.
Server gjerne med salat og bagetter.
Kommentarer
Legg inn en kommentar