Superlasagne!

En av mine inspiratorer på mat er Christoffer Sjuve. På klikk.no fant jeg denne supre oppskriften på Lasagne uten pastaplater.

Ingredienser til 4 porsjoner. (Er folka ikke veldig storspisere går det fint med 5-6 gjester)
1 stk rødløk
1 stk gulrot
1 Stilk stangselleri
1 fedd hvitløk
0,5 kg kjøttdeig
2 stk tomatbokser
1 ss sukker
5 ss flytende kyllingbuljong, eller én buljongterning
1 dl rødvin
150 g ost
0,5 stk sitron, finrevet skall av (kun det gule)
4 dl melk
2 ss smør
2 ss hvetemel
300 g pastarør, eller lignende
salt og pepper

Slik gjør du:
Finhakk løk, gulrøtter og stangselleri. Ha dem i en stekepanne på middels varme med kjøttdeigen. Stek til løken får litt farge og ha i hvitløken og stek videre i ett minutt.

Ha i hermetiske tomater, sukker, flytende kyllingkraft(jeg har ikke alltid kyllingkraft liggende i fryseren, men kjøttkraft funker like bra!) og rødvin. (Her er det veldig kjekt med frosne rødvinsslanter, beskrevet i annet innegg på bloggen) Kok videre i ca 10 minutter eller til det meste av væsken er fordampet. Smak til med salt og pepper

Lag ostesaus
Smelt smør i en tykkbundet kjele. Ha i mel, rør godt og la det putre i ett minutt før du har i litt og litt av melken. La det koke opp mellom hver gang. Bland inn ost og sitronskall.
Kok pastaen i godt saltet vann og sil av. I en ildfast form, legg lagvis pasta, saus og kjøtt. (Det holder med to lag).

Topp med litt ost før du setter den i ovnen i ca 10-15 minutter - eller til osten har smeltet.
Server gjerne med salat og bagetter.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Verdens beste brød (ligner på Andreas Viestad sitt jerngrytebrød)

Bacalao alà Hellstrøm

Hellstrøms Entrecôte med Hovmestersmør