Andreas Viestads deilige Jerngrytebrød!


Andreas Viestad i Dagbladet har kommet med et brød som er eltefritt, og som skal stekes i jerngryte!
(Egentlig er det en fyr i NY som først hadde idèen:


Ingredienser til 1 brød:

1 kilo hvetemel, eller 900 gram hvetemel og 100 gram siktet rugmel
20 gram salt
7—8 dl lunkent vann
10 gram gjær
Mer rugmel til å strø i gryten

Bland sammen det tørre, (jeg hadde ikke fersk gjær i hus, brukte 1 ts tørrgjær), tilsett lunkent vann og bland det sammen til en klissete deig.

Sett deigen til heving i 2 timer, og sett stekeovnen på 220 grader og sett jerngryten inni.
(Du kan heve brødet over natten om du vil, slå det sammen etter noen timer)

Når deigen er ferdig hevet har du den over i den varme gryten, og setter gryten inn i ovnen og skrur ned varmen til 200 grader. Sett på lokk på gryten. Stek i 30 minutter, og ta av lokket. Viestad skriver i sin oppskrift at man skal steke det i ytterligere 15 minutter, men jeg måtte la det stå i 20 minutter til.
Sjekk om brødet er ferdig ved å stikke en lang tynn kniv (filètkniv) inn i brødet. Henger det fast deig må du steke lenger)

Ta ut brødet når ferdig, og ta det ut av gryta, for deretter å legge det over på rist.

Enjoy!

Kommentarer

  1. Hurra for at den vimsete uforbederlige husmorkona di glemte å kjøpe inn brød til påske :)

    SvarSlett
  2. Står til heving nå! :) Håper det blir nammis :)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Verdens beste brød (ligner på Andreas Viestad sitt jerngrytebrød)

Bacalao alà Hellstrøm

Hellstrøms Entrecôte med Hovmestersmør