Julens gløggeste oppskrift.

Gløgg kan være en ganske kjedelig affære. I alle fall om du velger ferdigversjonen fra Supern.

Om du derimot bruker 5 minutter ekstra i krydderhylla i innvandrerbutikken kommer du til å få en ganske annen opplevelse.

Fant denne deilige oppskriften på Aperitif:

Hjemmelavet Gløgg

ca 1 liter

Ingredienser:
1 flaske enkel rødvin
1 ts kardemommekjerner
5 nellikspiker
1 stor bit kanel
1 helt pomeransskall (dette fant jeg ikke i butikken, smakte fantastisk uten)
1 stor bit ingefær (delte den i to, for å få ut mer smak)
300-400 gram sukker (300 gram holder lenge)

½ flaske (37,5 cl) brennevin etter ditt valg (vodka, cognac eller rom)
(brukte rom, anbefales!)

1 dl rosiner
1 dl hakkede mandler (uten skall)

Fremgangsmåte:
Varm opp vin og krydder sakte, ha i sukkeret og rør rundt til det er helt oppløst. Det beste er å varme vin med krydder dagen før og la det stå kaldt frem til festen for å få fram smakene bedre.
Tilsett det brennevinet du liker best av vodka, rom eller cognac, og varm opp forsiktig når gløggen skal serveres.

Legg rosiner og skåldede mandler i små skåler og serverer ved siden av.

Server gløggen i varmebestandige glass og pynt med en sitronskive. Bruk gjerne en kanelstang som rørepinne.

Dette er som du sikkert skjønner sterke saker, pass på!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Verdens beste brød (ligner på Andreas Viestad sitt jerngrytebrød)

Bacalao alà Hellstrøm

Hellstrøms Entrecôte med Hovmestersmør