Julens gløggeste oppskrift.
Gløgg kan være en ganske kjedelig affære. I alle fall om du velger ferdigversjonen fra Supern.
Om du derimot bruker 5 minutter ekstra i krydderhylla i innvandrerbutikken kommer du til å få en ganske annen opplevelse.
Fant denne deilige oppskriften på Aperitif:
Hjemmelavet Gløgg
ca 1 liter
Ingredienser:
1 flaske enkel rødvin
1 ts kardemommekjerner
5 nellikspiker
1 stor bit kanel
1 helt pomeransskall (dette fant jeg ikke i butikken, smakte fantastisk uten)
1 stor bit ingefær (delte den i to, for å få ut mer smak)
300-400 gram sukker (300 gram holder lenge)
½ flaske (37,5 cl) brennevin etter ditt valg (vodka, cognac eller rom)
(brukte rom, anbefales!)
1 dl rosiner
1 dl hakkede mandler (uten skall)
Fremgangsmåte:
Varm opp vin og krydder sakte, ha i sukkeret og rør rundt til det er helt oppløst. Det beste er å varme vin med krydder dagen før og la det stå kaldt frem til festen for å få fram smakene bedre.
Tilsett det brennevinet du liker best av vodka, rom eller cognac, og varm opp forsiktig når gløggen skal serveres.
Legg rosiner og skåldede mandler i små skåler og serverer ved siden av.
Server gløggen i varmebestandige glass og pynt med en sitronskive. Bruk gjerne en kanelstang som rørepinne.
Dette er som du sikkert skjønner sterke saker, pass på!
Om du derimot bruker 5 minutter ekstra i krydderhylla i innvandrerbutikken kommer du til å få en ganske annen opplevelse.
Fant denne deilige oppskriften på Aperitif:
Hjemmelavet Gløgg
ca 1 liter
Ingredienser:
1 flaske enkel rødvin
1 ts kardemommekjerner
5 nellikspiker
1 stor bit kanel
1 helt pomeransskall (dette fant jeg ikke i butikken, smakte fantastisk uten)
1 stor bit ingefær (delte den i to, for å få ut mer smak)
300-400 gram sukker (300 gram holder lenge)
½ flaske (37,5 cl) brennevin etter ditt valg (vodka, cognac eller rom)
(brukte rom, anbefales!)
1 dl rosiner
1 dl hakkede mandler (uten skall)
Fremgangsmåte:
Varm opp vin og krydder sakte, ha i sukkeret og rør rundt til det er helt oppløst. Det beste er å varme vin med krydder dagen før og la det stå kaldt frem til festen for å få fram smakene bedre.
Tilsett det brennevinet du liker best av vodka, rom eller cognac, og varm opp forsiktig når gløggen skal serveres.
Legg rosiner og skåldede mandler i små skåler og serverer ved siden av.
Server gløggen i varmebestandige glass og pynt med en sitronskive. Bruk gjerne en kanelstang som rørepinne.
Dette er som du sikkert skjønner sterke saker, pass på!
Kommentarer
Legg inn en kommentar