Boeuf Bourguignon

 

  • 800 g benfri høyrygg av storfekjøtt , evt. bog
  • 150 g tørrsaltet bacon
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 5 båter hvitløk delt i grove biter
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 ts hel pepper
  • 4 dl rødvin (f.eks Pinot Noir)
  • 4 dl oksekraft
  • 3 ss bladpersille
  • 2 stk. laurbærblad
  • 10 stk. sjalottløk
  • 2 stk. gulrot
  • 200 g frisk sjampinjong

1. Skjær kjøtt i terninger på ca. 4x4 cm. Skjær bacon i små biter eller terninger. 

2. Varm opp en jerngryte og ha i smør. Fres bacon sprøtt, og legg til side. Brun kjøttet i omganger.

3. Ha kjøtt og bacon tilbake i gryta, og strø over mel. Krydre med salt og pepper, og bland alt godt sammen.


4. Ha i hvitløk, tomatpuré og pepperkorn. Hell på rødvin og kjøttkraft til det dekker kjøttet. Ha i friske urter og laurbærblad. Kok opp og skum av underveis. Senk varmen og la trekke i minimum 2 timer, til kjøttet er mørt. 

5. Rens sjalottløk (skal brukes hele). Skrell gulrot og skjær i tykke skiver. Ha grønnsakene over i gryta når det er ca. 30 minutter igjen av koketiden. 











Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Verdens beste brød (ligner på Andreas Viestad sitt jerngrytebrød)

Magisk gode baguetter!

Bacalao alà Hellstrøm