Boeuf Bourguignon
- 800 g benfri høyrygg av storfekjøtt , evt. bog
- 150 g tørrsaltet bacon
- 2 ss smør
- 2 ss hvetemel
- 1 ts salt
- 0,5 ts kvernet pepper
- 5 båter hvitløk delt i grove biter
- 1 ss tomatpuré
- 1 ts hel pepper
- 4 dl rødvin (f.eks Pinot Noir)
- 4 dl oksekraft
- 3 ss bladpersille
- 2 stk. laurbærblad
- 10 stk. sjalottløk
- 2 stk. gulrot
- 200 g frisk sjampinjong
1. Skjær kjøtt i terninger på ca. 4x4 cm. Skjær bacon i små biter eller terninger.
2. Varm opp en jerngryte og ha i smør. Fres bacon sprøtt, og legg til side. Brun kjøttet i omganger.
3. Ha kjøtt og bacon tilbake i gryta, og strø over mel. Krydre med salt og pepper, og bland alt godt sammen.
4. Ha i hvitløk, tomatpuré og pepperkorn. Hell på rødvin og kjøttkraft til det dekker kjøttet. Ha i friske urter og laurbærblad. Kok opp og skum av underveis. Senk varmen og la trekke i minimum 2 timer, til kjøttet er mørt.
5. Rens sjalottløk (skal brukes hele). Skrell gulrot og skjær i tykke skiver. Ha grønnsakene over i gryta når det er ca. 30 minutter igjen av koketiden.
Kommentarer
Legg inn en kommentar