Kinesisk Chilibiff

500 g biff etter eget ønske
30 g hakket fersk ingefær
3-4 fedd hakkede fedd hvitløk
3 vårløk
1 chili, hakket
1 ts sesamfrø
1 ss frisk koriander, hakket


Marinade:
2 ss soyasaus
1 ss sesamolje
1/4 ts sukker

Saus:
4 ss kinesisk risvinseddik
3 ss honning
2 ss ketchup
1 ss Kecap manis (søt soyasaus)

Skjær biffkjøttet i strimler (ca. 4-5 mm)
Mariner kjøttet i minst 20 minutter.

Kutt opp grønnsakene.

Bland sammen ingrediensene til sausen i en kaserolle, og kok opp. La det koke i 2-3 minutter.

Fres hvitløk, ingefær, vårløk og chili i litt olje i en stekepanne. Sett til side.

Ta biffstrimlene opp av marinaden og stek dem kjapt i en stekepanne. Ha i grønnsakene og hell over saus. Bland lett sammen.

Strø over sesamfrø og koriander. 

Serveres med tortillas eller ris.



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Verdens beste brød (ligner på Andreas Viestad sitt jerngrytebrød)

Bacalao alà Hellstrøm

Hellstrøms Entrecôte med Hovmestersmør