Pascals makroner med sjokoladefyll

Ca. 60 makroner

Ingredienser:
280 gram lyst mandelmel
370 gram melis
230 gram eggehvite (romtempererte egg)
125 gram sukker
Pulver- eller konditorfarge

Bland sammen mandelmel og melis. Sikt dette sammen over i en bolle. Blandingen skal være aldeles klumpfri, kast evt. klumper.

Pisk eggehvite på lav hastighet til det skummer. tilsett gradvis litt og litt sukker, og pisk videre til du har en litt seig marengs. Tilsett ønsket farge.

Bland sammen melblandingen og marengsen.

Bruk en sprøytepose med rund åpning, og sprøyt ut smeten på stekebrett. La det hvile minst en halv time, slik at du ser at det er dannet en hinne utenpå.

Stek makronene i varmluftsovn på mellom 160 - 175 grader. (kommer an på ovnen din). Stek i 12-16 minutter. Makronene skal ha en glatt og jevn overflate.

La makronene hvile minst 20-30 minutter før du har på fyll.


Makronene smaker best etter 2-3 dager i kjøleskapet. Ha over plast eller annet dekke for å forhindre at makronene tar smak fra andre varer.

Fyll:

320 gram mørk kokesjokolade
100 gram glukose
500 g fløte
100 gram romtemperert smør

Del opp sjokoladen i biter, og smelt den delvis i vannbad. Kok opp fløte og glukose, og hell litt etter litt over sjokoladen. Konsistensen skal være omtrent som majones.
Tilsett resten av fløten. Visp forsiktig for å unngå bobler. Tilsett til slutt smør som holder ca. 40 grader. (Bruk steketermometer) Bruk en mikser for å gjøre den fin og glatt.

Avkjøl kremen i kjøleskap 1 døgn før du sprøyter den på makronene.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Verdens beste brød (ligner på Andreas Viestad sitt jerngrytebrød)

Bacalao alà Hellstrøm

Hellstrøms Entrecôte med Hovmestersmør