Thai-kyllingsuppe
- 400 g kyllingfilet, evt. ferdig strimlet
- 6 sjampinjonger
- 1 rød paprika
- 4 vårløk
- 2 ss nøytral olje til steking
- 1 ss rød currypasta eller Red curry kryddermiks
- 4 dl kyllingkraft eller –buljong (1 buljongterning løst opp i kokende vann)
- 2 bokser kokosmelk
- 2 ss fiskesaus
- 2 ss soyasaus
- saften av ½ lime
- salt og pepper
- 1 neve friske korianderblader
Slik gjør du:
- Sett gryten på platen og varm opp. Skjær paprikaen i strimler, evt. sopp i skiver og finsnitt vårløk. Fres halvparten av vårløken raskt med soppen i olje.
- Del kyllingfilet i strimler og ha i gryten sammen med currypasta, kraft, kokosmelk og kylling og la småkoke i ca. 5 minutter.
- Ha i tomater, fiskesaus, soyasaus, limesaft og resten av vårløken. Smak til med salt og pepper, dryss over koriander og server.
Kommentarer
Legg inn en kommentar