Kalkunbryst med saus og stuffing

Kalkunbryst

Ingredienser:
Kalkunbryst
Rosmarin
Smør
Salt
Pepper

Bind opp brystet med hyssing. Brun filėen i stekepanne med litt smør. Sett inn et par stiller rosmarin inn under hyssingen. Stek filèen i stekeovn på 160 grader til steketermometeret viser 65 grader. Ta ut kalkunen, og la den hvile 15-20 minutter før den deles opp.

Stuffing:

Ingredienser:
2 kepaløk - finhakket
2fedd hvitløk - finhakket
55 gram smør
250 gram sopp i terninger
150 gram bacon i terninger
2 dl fløte
1 dl aprikoser, delt i biter
1/2 loff  uten skorpe, delt i terninger
Salt og pepper
1ss frisk timian, hakket
2ss persille, hakket

Stek løk og hvitløk på middels varme. Når det er blankt, ha løken i en gryte. Stek så sopp i resten av smøret, før dette legges i gryten med løken. Til slutt steker du bacon og har i gryten. Hell i fløte og aprikoser og kok opp. Tilsett loff og kok til det tykner. Tilsett salt, pepper, timian og persille.

Saus
2ss smør
2ss finhakket sjalottløk
1 fedd hvitløk - finhakket
2 ss hvetemel
3 dl kyllingkraft
1 dl tørr sherry eller portvin
2 ss sherryeddik
2 dl fløte
Stekesjy
Worchestersaus
Soyasaus
Salt og pepper

Finhakket sjalottløk og hvitløk, og fres dette i en gryte med smør. Ha i mel og rør til jevning. Tilsett kyllingkraft, sherry(portvin), sherryeddik og reduser til halv mengde. Tilsett fløte og stekesjy og kok til passelig tykkelse. Smak til med salt, pepper, worchestersaus og soyasaus..













Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Verdens beste brød (ligner på Andreas Viestad sitt jerngrytebrød)

Bacalao alà Hellstrøm

Hellstrøms Entrecôte med Hovmestersmør