Lelles italienske pizza. (eg. Jamie Oliver)

Nordmenn er verdens mest fanatiske pizzaspisere. Dessverre viser det seg at vi er mest sugne på den ferdige og dypfrosne varianten fra butikken.
Dette er et mysterium, all den tid det finnes så utrolig mange lekre og meget lettvinte løsninger for hjemmebakst!

Her er min egen favoritt, og dn kan varieres i det uendelige. Men husk endelig at ketchup (med mulig unntak for hjemmelavet - se under, er strengt forbudt)

Ingredienser til 6-8 pizzaer:

Bunn:
500 g hvetemel
500 g semolinamel (dette har de i de fleste velassorterte kolonialbutikker)
6,25 dl vann
25 g gjær (eller 1/2 pk tørrgjær)
30 g honning (eller sukker)
30 g salt

Lages som ordinær gjærbakst.

Fyll:
5 fedd hvitløk
3 ss olivenolje (ikke din beste, den sparer vi til siden i opskriften)
1 liten tørket rød chili eller en fersk hakket chili eller 1/2 ts chilipulver
1 ss tørket oregano
4 bokser italienske plommetomater (hele, ikke crusha!) (mutti duger fortsatt!)
1,5 ss balsamicoedikk
1/2 potte basilikum (bare bladene)
salt og peper efter smak
5 ss av din aller beste olivenolje

Lag gjerne fyllet først, det skal koke en time.
Hakk hvitløken og stek forsiktig i oljen i en gryte.
Derefter heller du i tomatene, chili og oregano.
La dette småkoke i 1 time. (NB! tomatene skal forstatt være hele, du skal ikke crushe dem før de er ferdigkokt!
Nå crusher du tomatene, og har i resten av ingrediensene.

Del deigen i 8 emner, og kjevle dem så tynne du bare klarer. En grei måte er å snu deigen 45 grader for hvert tak med kjevlen, da får du en rund og fin bunn.

Fordel tomatfyllet oppå, og topp med den osten du ønsker. Mozarella er den originale.

(kilde "Mat fra Jamies kjøkken" - Jamie Oliver Gyldendal 1999.
Noe modifisert.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Verdens beste brød (ligner på Andreas Viestad sitt jerngrytebrød)

Bacalao alà Hellstrøm

Hellstrøms Entrecôte med Hovmestersmør