Verdens beste brød (ligner på Andreas Viestad sitt jerngrytebrød)
Ingredienser: 300 g hvetemel, semolina, eller annet fint mel 125 g grovt mel. Fritt valg. Man kan og bruke bare grovt mel, da får du et meget sundt men fast og lite luftig brød. 2 ts salt 1/2 ts tørrgjær 3,5-4,5 dl kaldt vann. (kommer an på hvor gammelt melet ditt er, ferskt mel, mindre vann. Deigen skal uansett være veldig fuktig og løs) Rør sammen det tørre, ha i vann. Dekk til, la det stå på kjøkkenbenken (uten trekk) i 12-24 timer. Sett stekeovnen på 240 grader, sett en jerngryte eller annen gryte som tåler så sterk varme inn i stekeovnen når den settes på. (f. eks. Röhmertopf - leirgryte)Vend forsiktig på deigen, ikke for mye, man vil jo gjerne ha den luftig og fin. Etter en time eller så tar du utgryten av ovnen, strø litt grovt mel i bunnen av gryten, hel deigen forsiktig oppi den varme gryten. Sett på lokk. Rett i ovnen. Stek i 30 minutter, ta så av lokket og stek videre i 15 minutter. Når det er ferdig tar du gryten ut, legger brødet på en rist og avkjøler det....
Takk for at du/dere deler fine oppskrifter. Jeg fulgte denne, men den blir for tørr, la på en dl olivenolje, men syns det må mere fuktighet til her. Prøver med 60-65% vann neste gang.
SvarSlettTakk for at du bruker dem! Siden jeg la ut den oppskriften har jeg tatt i bruk en annen aldeles fantastisk oppskrift. Prøv denne! https://matmaset.blogspot.com/2020/04/48-timers-pizzadeig-napolitansk-pizza.html
SvarSlett