Bacalao alà Hellstrøm

Denne flotte oppskriften fant jeg i Eivind Hellstrøms bok; Bagateller.

Ingredienser:
500 g klippfisk uten skinn og uten ben
2 gule paprika
2 røde paprika
2 løk
2 fennikel
6-8 fedd hvitløk
10-12 små kokefaste poteter (f.eks mandel)
1,5 dl olivenolje
kajennepepper
1 potte frisk basilikum
salt
pepper

Vann ut fisken2 døgn i forkant.

Skrell fenniklene og skjær i biter. Rens løk i skjær i skiver.
Fyll en kjele med vann, legg fennikel i og kok opp.
Slå av vannet. Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver. Kok potetene.

Legg paprikaene under grillen i stekeovnen og grill til de er brent og du lett kan ta av skinnet. Fjern kjernene. Del dem

Ha oljen i en jerngryte sammen med knuste hvitløksfedd, og la koke svkt i oljen i noen minutter. Tilsett deretter fenikel, løk og poteterm og legg på lokk. La dette syde i 20 minutter. Tilsett paprikaene, og kok videre under lokk til alle elemente er bløte, ca 20 minutter. Del fisken i passende skiver og la den koke med i jerngryten i ytterligere 20 minutter.

Etter totalt 1 times koketid i lag på lag i jerngryte, blandes alt forsiktig sammen med en liten hullsleiv. Smak til med salt, kajennepepper og frisk basilikum. Bland reker inn i bacalaoen uten å koke dem. Server alt på brennende var,e tallerkener. Ha en ekstra stråle med gyllen olivenolje på bacalaoen ved servering.

Fra boken Enkelt & Perfekt - Bagateller for alle.
Eivind Hellstrøm
Pantagruel Forlag AS, 2002.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Verdens beste brød (ligner på Andreas Viestad sitt jerngrytebrød)

Provoserende god pizzadeig!

Hellstrøms stekt kylling med hvitløk