Verdens beste brød (ligner på Andreas Viestad sitt jerngrytebrød)
Ingredienser:
300 g hvetemel, semolina, eller annet fint mel
125 g grovt mel. Fritt valg. Man kan og bruke bare grovt mel, da får du et meget sundt men fast og lite luftig brød.
2 ts salt
1/2 ts tørrgjær
3,5-4,5 dl kaldt vann. (kommer an på hvor gammelt melet ditt er, ferskt mel, mindre vann. Deigen skal uansett være veldig fuktig og løs)
Rør sammen det tørre, ha i vann. Dekk til, la det stå på kjøkkenbenken (uten trekk) i 12-24 timer.
Sett stekeovnen på 240 grader, sett en jerngryte eller annen gryte som tåler så sterk varme inn i stekeovnen når den settes på. (f. eks. Röhmertopf - leirgryte)Vend forsiktig på deigen, ikke for mye, man vil jo gjerne ha den luftig og fin.
Etter en time eller så tar du utgryten av ovnen, strø litt grovt mel i bunnen av gryten, hel deigen forsiktig oppi den varme gryten. Sett på lokk. Rett i ovnen.
Stek i 30 minutter, ta så av lokket og stek videre i 15 minutter.
Når det er ferdig tar du gryten ut, legger brødet på en rist og avkjøler det. Ganske så holdbart brød.
Kommentarer
Legg inn en kommentar