Småfrekk hamburger med brioche-brød
Til 5 pers.
560 g okse høyrygg
5 g salt
1 g grovmalt pepper
1 ts potetmel
2 ss vann
150 g comtè
Kvern kjøttet på 4 mm hullskive.
Dryss over vann, salt, pepper og potetmel.
Vipp kjøttet rundt i bollen med hendene. Ikke kna, bare dytt litt hit og dit. Form så baller på litt over 100 g. La hvile i 5 minutter, og press forsiktig ned til 1,5 cm tykkelse.Lag en grop med 2 cm diameter i midten, ca. 0,5 cm dyp.
Grill burgerne til de har fått skikkelig grillskorpe, snu dem og dryss revet Comtè over.
Burgerne skal ikke gjennomstekes, stopp på 65 grader, og la dem hvile i ett minutt.
Dijonaisse
8 ss Hellman majones
2 ss fin dijonsennep
Rør sammen med skje
Garnityr:
10 skiver tørrsaltet bacon
5 briochebrød
2 modne plommetomater
1/2 rødløk (finhakket)
1 pariseragurk
10 blader sprø salat
5 ts ketchup
Sprøstek bacon i en panne på forhånd. Varm dem litt på grillen før servering.
Romtemperer tomatene, kutt i tynne skiver. La dem renne av seg på kjøkkenpapir..
Grill brødene på snittflaten, og smøt 1,5 ss dijonaisse.
Legg på to-tre skiver agurk og en ss finhakket rødløk.
Smør dijonaisse på bunnbrødet, legg på to tomatskiver, salatblader og burger.
ha på en ss ketchup og bacon.
Sett på hatten og press lett sammen slik at alt klistrer seg sammen.
Kommentarer
Legg inn en kommentar