Ingredienser: 300 g hvetemel, semolina, eller annet fint mel 125 g grovt mel. Fritt valg. Man kan og bruke bare grovt mel, da får du et meget sundt men fast og lite luftig brød. 2 ts salt 1/2 ts tørrgjær 3,5-4,5 dl kaldt vann. (kommer an på hvor gammelt melet ditt er, ferskt mel, mindre vann. Deigen skal uansett være veldig fuktig og løs) Rør sammen det tørre, ha i vann. Dekk til, la det stå på kjøkkenbenken (uten trekk) i 12-24 timer. Sett stekeovnen på 240 grader, sett en jerngryte eller annen gryte som tåler så sterk varme inn i stekeovnen når den settes på. (f. eks. Röhmertopf - leirgryte)Vend forsiktig på deigen, ikke for mye, man vil jo gjerne ha den luftig og fin. Etter en time eller så tar du utgryten av ovnen, strø litt grovt mel i bunnen av gryten, hel deigen forsiktig oppi den varme gryten. Sett på lokk. Rett i ovnen. Stek i 30 minutter, ta så av lokket og stek videre i 15 minutter. Når det er ferdig tar du gryten ut, legger brødet på en rist og avkjøler det....
Ingedienser: Fordeig : 1 dl lunkent vann 5 g fersk gjær 1 dl tipo-00 italiensk hvetemel (de har det på velassorterte kolonialforretninger) Hoveddeig: 5 dl lunkent vann 10 g fersk gjær 1 kg tipo-00 italiensk hvetemel 15 g salt fordeigen du satte tidligere Fordeig 1. Rør gjæren ut i vannet i liten bolle. 2. Hell melet over blandingen, og rør sammen. 3. Dekk over bollen med plastfolie og la stå på romtemperatur i minst 2 timer (gjerne lenger, opptil 4–5 timer). Om du vil, kan du bruke kaldt vann, og sette fordeigen i kjøleskap til dagen etter. Hoveddeig 1. Rør gjæren ut i vannet i en liten skål. 2. Ha mel og salt i bollen til en eltemaskin. 3. Hell gjærblandingen og «fordeigen» over i bollen med melet. 4. Kjør eltemaskinen på lav hastighet (med deigkrok) til deigen er blank og smidig (ca. 15 minutter). 5. Hell deigen over i en annen bolle. 6. Dekk over bollen med plastfilm og ha den i kjøleskapet i 24 timer eller leng...
Ingredienser: 1 stor kylling, ca, 2 kg 250 g smør 2 ss olje 40 hvitløksfedd salt hvit pepper maldonsalt 1 bouqet garni (til dekor) Saften av 1 sitron Smelt halvparten av smøret og oljen på svak varme. Ha i hvitløksfeddene, og la de trekke under lokk i ca. 30 minutter, uten at smøret tar farve. Bind opp kyllingen, ha på salt og pepper. Ta ut hvitløken av smøret. Stek kyllingen på alle sider i tilsammen ca. 10 min. på hver side. Øs over smør hele tiden. Avslutt med 10 minutter i ovnen på 160 grader. Hell ut stekesmøret, og vind inn nytt smør. Ha hvitløken tilbake i dette de siste minuttene, press inn sitron og la dette skumme. Del opp kyllingen, og slå det varme smøret og hvitløksfeddene over.
Kommentarer
Legg inn en kommentar