Innlegg

Pizzadeig 8 timers heving.

Bilde
Ingredienser: 902 g Caputo Classica Tipo 00 631 g vann (540g + 91g) 27 g salt 1,33 g. tørrgjær Ha mel, vann (unntatt 91 g) og gjær i en eltebolle. Elt deigen i 15 minutter. Tilsett så saltet og resten av vannet. Elt videre i 5 minutt. Når deigen er ferdig eltet tar du deigen ut av bollen og legger den på kjøkkenbenken. Smør benken med litt olivenolje først. Ha litt olje oppå deigen også. Ta plast over deigen og la den hvile i 30 minutter. Form deigen til en stor ball, og ha den i en boks med lokk i romtemperatur. Etter 4 timer deler du deigen opp i 6 like deler. Ha de 6 ballene oppi hver sin lille boks (som er smurt med olivenolje, og la dem heve videre i nye 4 timer. Ta deigen forsiktig ut av boksen, og form pizzabunnen. Pass på at du trykker forsiktig fra midten og utover mot kanten. Ikke trykk helt ut, la det være igjen ca. 1 cm. helt ytterst. Det som da skjer er at all karbondioksiden holdes inne i kanten, og vil ese kraftig under steking. Det er altså forbudt med kj...

48-timers pizzadeig - Napolitansk pizza

Bilde
Ingredienser til 6 pizzaer. 837 gram Caputo Cuoco tipo 00 93 gram sammalt fint rugmel Enten: 1,68 g fersk gjær eller 1,34 g tørrgjær 558 gram iskaldt vann 0 til 74 gram vann til etterpå - (les oppskriften) Du velger selv vannmengden, jo mer vann her, jo fuktigere deig som kan være vanskeligere å håndtere om du ikke har jobbet mye med deiger med høy hydrasjon tidligere. 28 gram salt Slik gjør du: Ha i alt mel, gjær og 558 gram vann i en eltebolle. Kjør i maskin på lav hastighet i minst 15 minutter, men pass på at temperaturen på deigen ikke overstiger 25-26 grader. Pass også på at deigen ikke kryper oppover eltekroken, stans maskinen og dra deigen ned i bollen om så skulle skje. Etter dette tilsetter du alt saltet, og deretter tilsetter du litt og litt av vannet (mellom 0 -74 gram). Elt videre i 5 minutter. Ta deigen ut av bollen og legg den på kjøkkenbenken som på forhånd er smurt med litt olivenolje. dra og strekk deigen litt, og form den som en ball. Smør deigen med l...

Kinesisk Chilibiff

Bilde
500 g biff etter eget ønske 30 g hakket fersk ingefær 3-4 fedd hakkede fedd hvitløk 3 vårløk 1 chili, hakket 1 ts sesamfrø 1 ss frisk koriander, hakket Marinade: 2 ss soyasaus 1 ss sesamolje 1/4 ts sukker Saus: 4 ss kinesisk risvinseddik 3 ss honning 2 ss ketchup 1 ss Kecap manis (søt soyasaus) Skjær biffkjøttet i strimler (ca. 4-5 mm) Mariner kjøttet i minst 20 minutter. Kutt opp grønnsakene. Bland sammen ingrediensene til sausen i en kaserolle, og kok opp. La det koke i 2-3 minutter. Fres hvitløk, ingefær, vårløk og chili i litt olje i en stekepanne. Sett til side. Ta biffstrimlene opp av marinaden og stek dem kjapt i en stekepanne. Ha i grønnsakene og hell over saus. Bland lett sammen. Strø over sesamfrø og koriander.  Serveres med tortillas eller ris.
Balsamico-vinaigrette En herlig vinaigrette som passer utmerket i salaten. Bland den inn like før servering. 1 fedd hvitløk 1 ts Dijonsennep 1 ts honning 1 klype salt 1 klype pepper 1 ss balsamicoeddik av god kvalitet 3 ss olivenolje av god kvalitet Finhakk hvitløk og ha den i en skål med øvrige ingredienser foruten olivenolje. Visp sammen, ha i olivenolje og pisk.
Bilde
Syltet rødløk 1 dl eddik 2 dl sukker 3 dl vann 3 rødløk Kok opp eddik, sukker og vann. Rør til alt sukkeret er oppløst.  Skjær rødløk i tynne skiver.  Ha rødløken på et glass, og hell over den kokende laken.  Holder seg fint i kjøleskap i 2 uker. 

Pulled pork på smoker

Smør inn en svinenakke med dijonsennep, og rull nakken i rub.  Ha nakken på smokeren, og røk den i 12-16 t på 90-100 grader, til kjernetemp på 87-90 grader. Bruk gjerne ved av eple eller kirsebær.  Om du ønsker raskere heving av kjernetemp kan du pakke nakken inn i alufolie.  La nakken hvile en time før du river den. Ha gjerne litt varm Pork juice over det ferdig revne kjøttet;  1 dl eplejuice 3 ss eplecidereddik

BBQ-saus

BBQ-saus  2,5 dl ketchup  3/4 dl eplecidereddik  2 ss sukker  4 ts worchestershiresaus  1 ss honning  1 ss sirup  1/2 ts hvitløkspulver.  1 ss rub